МЕТКОМ У ГЛАВУ ПРЕКРАТИО СРАМОТУ: Сви детаљи о убиству сестара Јелисавете и Гордане и крају крваве трагедије

Novosti online

29. 01. 2023. у 07:00

НЕКОЛИКО недеља након што су убијене сестре Ђукић, Јелисавета (76) и Гордана (78) у њиховом стану на Бежанијској коси, овај случај је добио епилог.

МЕТКОМ У ГЛАВУ ПРЕКРАТИО СРАМОТУ: Сви детаљи о убиству сестара Јелисавете и Гордане и крају крваве трагедије

Горан Ђокић, Фото Фејсбук

Горан Ђокић (1986), кога су припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, идентификовали као извршиоца, подигао је руку на себе. Пуцао је себи у главу.

Пролазници су пре два дана пронашли његово тело на паркингу у Партизанске авијације, а полиција је у аутомобилу марке "фијат" уз његово тело пронашла пиштољ којим се убио и опроштајно писмо. Он је, наводно, у писму признао оба убиства, а сумња се да је упао у дугове и због тога учинио злочин.

Писмо је, највероватније, написао супрузи. У њему, између осталог, каже:

- Нено моја, не могу више да издржим. Плачем за свим што сам изгубио. Наше анђеле и тебе. За све сам ја крив. Чувај наше девојчице. Све вас волим пуно.

Ђокић је, како се сумња, средином јануара ове године, из користољубља, у стану у Улици Марка Пола, убио сестре Ђокић. Оштрим предметом је усмртио Јелисавету, а ударцима по глави убио Гордану. После извршеног кривичног дела, са собом је, наводно, однео мобилни телефон и платну картицу оштећених са које је подигао милион динара. Претпоставља се да није могао да издржи грижу савести, па је пресудио себи.

Фото Новости

Фото Новости

Како медији пишу, Ђокић је познавао сестре Ђукић и наводно је био у контакту са њима. Случај су полицији пријавиле комшије, које су осетиле непријатан мирис из стана и приметиле да се сестре не појављују 10 дана. Тада су испричали полицији да су око Божића виделе млађег мушкарца како улази у стан у којем су сестре живеле. Претпоставку да су сестре познавале убицу тада је поткрепљивала чињеница да врата на стану нису била обијена, као и да је убица, након што је жртве усмртио закључао стан.

Од почетка истраге полиција је проверавала све контакте сестара, са ким су се дружиле, да ли су имале евентуално проблем са неком особом, да ли би неко профитирао од њихове смрти. Две сестре су живеле заједно пет година, а, према речима комшија, биле су веома блиске. Јелисавета која је била власник стана са сестром Горданом недавно је наводно продала викендицу и имала је новац од те продате имовине.

Горан Ђокић, Фото Фејсбук

Очигледно је да је Ђокићу био потребан новац, али истрага ће показати да ли су спекулације које су се јуче појавиле у јавности тачне. Наводно, заплет приче почео је у Дому за старе, у којем је Ђокић радио, а где је умро муж једне од старица, Јелисавете.

После смрти мужа она је офарбала косу и потпуно се променила. То је многима био разлог да посумњају да се виђа са Ђокићем, а да је "веза" коју је имала са више од два пута млађим мушкарцем живота коштала њу, њену сестру и тог човека.

НИКО НИЈЕ ДОЛАЗИО

КОМШИЈЕ су испричале полицији да нико од рођака или фамилије сестара Ђукић није долазио откако су убијене, нити је питао за њих. Сестре нису имале децу, а мужеви су им умрли. А, комшијама нису рекле да ли су са неким склопиле уговор о доживотном издржавању, што је логично, јер су обе биле времешне.

ПОРОЧНИ ГОРАН?

За Горана који је извршио монструозан злочин говори се да је волео да се коцка и да је радио у неком сервису за климе. Његов старији брат је настрадао пре неколико година док је поправљао струју на терену, док је отац бивши потпуковник и сада држи сервис за технику у згради где живи Ђокићева породица.

НИЈЕ РАДИО У ДОМУ

У СКРОМНОМ локалу, сервису за поправку компјутера у Улици Недељка Чабриновића на Бежанијској коси, седи сломљен човек, отац Горана Ђокића. Зоран јуче је за медије казао да његов син никада није радио у Дому за стара лица него је био запослен у њиховом сервису за одржавање компјутера. Овај сломљени човек молио је да новинари престану да га испитују јер одговоре на њихова питања он нема.

Горан Ђокић је био пријављен на адреси у Улици Љубинке Бобић, али годинама тамо није живео.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

О ОВОМЕ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Чола постао тиктокер - видите прву објаву