ОТКРИВЕНА ЦЕЛА ШЕМА ШВЕРЦА КОКАИНА: У великој акцији пао "врачарац" из кавачког клана - дрогу крили у бетонским плочама

З.У.

26. 11. 2022. у 19:55

У ЗАЈЕДНИЧКОЈ међународној акцији Тужилаштва за организовани криминал Србије, БИА, МУП, надлежних јавних тужилаштава Белгије и Холандије, Европола и Евроџаста ухапшено је осам особа и заплењено укупно 115 килограма опојне дроге кокаин, саопштено је вечерас из српског Тужилаштва.

ОТКРИВЕНА ЦЕЛА ШЕМА ШВЕРЦА КОКАИНА: У великој акцији пао врачарац из кавачког клана - дрогу крили у бетонским плочама

Фото: Новости

У акцији којом је руководило српско Тужилаштво, слободе је лишено осам лица, док се за преосталим припадницима организоване криминалне групе трага, наводи се у саопштењу.

Ухапшени се сумњиче за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, наводи се у саопштењу овог тужилаштва.

У белгијском граду Арлон ухапшени су С.Ђ, С.К, Ђ, С.Д. и Ф.Л.А, у Амстердаму Д.Р. и Д.П, а у Србији је ухапшен В.В. док је његова сестра Ј.В. слободе лишена у Луксембургу.

Вршени су истовремени претреси у Србији, Холандији и Луксембургу.

Сумња се да су припадници ове организоване криминалне групе са територије Јужне Америке организовали транспорт веће количине опојне дроге кокаин у луку Ротердам и даље транспорт ове опојне дроге до белгијског града Арлон, где је у заједничкој акцији надлежних државних органа Србије, Белгије, Холандије и Луксембурга, укупно заплењено 115 килограма те дроге.

Ова организована криминална група, коју чине "Врачарац“ Н.В, Д.Р. - припадник тзв. „кавачког клана“, В.В, С.К, С.Ђ, Ф.Л.А, Л.К, К.Р, И.Г, Ј.В. и Ђ.С.Д., је користећи регистровану компанију која се бави препродајом бетонских плоча, најпре куповала такве плоче од једне компаније у Луксембургу, а затим вршила замену тих плоча бетонским плочама направљеним у хангару у белгијском граду Арлон, у које су затим сакривали пакете са кокаином.

Приликом интервенције полицијских снага у Белгији укупно су пронађене 22 бетонске плоче, од чега је у свакој плочи било по три пакета кокаина тежине од по 1.120 грама.

Поред кокаина пронађеног у бетонским плочама, на лицу места пронађено је још 37 пакета са овом опојном дрогом, а укупно је у хангару у Арлону пронађено 103 пакета опојне дроге кокаин, нето масе 115 килограма.

Ова организована криминална група је кокаин који је пронађен у хангару у Арлону преко Немачке шпедитерске фирме требало да дистрибуира до Немачког града Трир, а затим до хангара те компаније у Лондону ради даље продаје, додаје се саопштењу Тужилаштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (3)

А ОНДА СУ СРБИ ПОЧЕЛИ СА ЗЛОЧИНОМ! Русија исмева Немачку, одушевљена шта су Срби урадили пред меч са Енглеском! (ВИДЕО)