"БИО ЈЕ БОЛЕСНО ЉУБОМОРАН, УСПЕО ЈЕ МОНСТРУМ": Потресне речи рођака девојчице коју је отац свирепо убио у Вршцу

Јелена Ј. Баљак

06. 10. 2022. у 22:30

ПЕТРА, немој да идеш, чујеш ли, немој да идеш - јецала је бака Славица над маленим белим ковчегом у ком је лежало беживотно тело двоипогодишње девојчице, коју је отац Марко Будимировић (35) у уторак мучки убио, удавивши је голим рукама у кофи пуној воде у изнајмљеном стану у Вршцу.

БИО ЈЕ БОЛЕСНО ЉУБОМОРАН, УСПЕО ЈЕ МОНСТРУМ: Потресне речи рођака девојчице коју је отац свирепо убио у Вршцу

Фото Ј. Ј. Б.

Док су ковчег са девојчициним плишаним играчкама спуштали у раку, за њим је ка земљи тонула и неутешна мајка Сузана.

Нема, без гласа, на коленима је испратила на вечни починак своје једино дете, своју мезимицу, коју јој је супруг, са којим је била у бракоразводном процесу, заувек отео из наручја. Несрећна жена сломила се по завршетку сахране и пала у несвест, па су је лекари одвезли колима Хитне помоћи.

- Нећу да идем! Немојте да ме водите. Оставите ме са мојим дететом - молила је Сузана, једва се држећи на ногама.

Последњи пут Сузана је чула Петрин глас у уторак око подне, када су разговарале телефоном. Девојчица је тада први пут, откако се Марко по налогу суда, због насиља према супрузи, иселио из куће Сузаниних родитеља, била сама са њим, у његовом изнајмљеном стану на Војничком тргу, где се само сат и по касније и догодио стравичан злочин. По наговору оца, она је мајци тада рекла да јој је јако лепо у стану и позвала и њу да дође, да буду сви заједно. То је, како верује Сузанина родбина, био само мамац, како би и њу убио.

- Био је болесно љубоморан. Све је ово урадио само да би њој напакостио. Монструм. И успео је. Њој нема живота после овога - прошапутала је бесно и кроз сузе једна блиска рођака, док је осморо свештеника служило опело на Градском гробљу у Вршцу.

Фото Ј. Ј. Б.

Недужну девојчицу, за коју кажу да је била јако весело дете, ниједна проливена суза, ниједан прекор нити оптужба на рачун надлежних служби неће моћи да врати. Ипак, ожалошћени траже да знају како је могуће да је човек, који је 27. септембра био првостепено осуђен за породично насиље и ком је суд наложио да иде на психијатријско лечење, могао да добије могућност да самостално виђа дете.

Званичан одговор на то питање ни јуче нисмо добили од вршачког Центра за социјални рад, у ком и даље траје ванредни надзор Покрајинског секретаријата за социјалну политику, због евентуалног пропуста у раду. Незванично смо, међутим, сазнали да је ту постојала правна зачкољица, која се односи на то да су се све изречене мере - од забране приласка супрузи и њеној кући до мере обавезног лечења односиле на његов однос са женом, а не и са дететом, према ком, до кобног дана, никада није био насилан. Уз то, та пресуда од 27. септембра још није била правоснажна у тренутку када је починио стравичан злочин.

- Када га је супруга 30. априла пријавила за насиље у породици, лекар-вештак вршачке Специјалне болнице за психијатријске болести "Др Славољуб Бакаловић" урадио је процену његовог психичког стања. Процењено је да има капацитет да понови то кривично дело, због чега му је изречена забрана приласка супрузи и кући у којој је живела. Дакле, процена се радила само за однос убице према супрузи. Није рађена безбедносна процена односа према детету, јер мајка никада није скренула пажњу да је отац био насилан према ћерки. То се није ни доводило у питање - каже, за "Новости", добро обавештени извор.

Шта се то догодило у Марковој глави, па је од доброг момка, каквог га описују познаници и колеге, постао насилан партнер и монструм, нико поуздано не зна. Комшиница, у чијој је кући практично одрастао, верује да је нездрав однос који је имао са супругом био окидач његове посесивности. Она објашњава и да је Марко имао спратну и сређену кућу на Маргитском насељу, али је са женом отишао да живи код њених родитеља јер се она није слагала са свекрвом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (3)

ПУЦЊАВА У НИШУ: Младић рањен у центру града, нападач побегао