САСЛУШАНА ДВА СВЕДОКА: Настављена истрага против тренера јахања осумњиченог за напаствовање ученица

С. Ј. М.

29. 09. 2022. у 07:00

У ИСТРАЗИ коју Више тужилаштво у Београду води против каскадера и тренера јахања Милоша Ђукића (68) због силовања, покушаја силовања и недозвољених полних радњи над седам девојака, јуче су саслушана прва два сведока.

САСЛУШАНА  ДВА СВЕДОКА: Настављена истрага против тренера јахања осумњиченог за напаствовање ученица

Фото Фејсбук

Како незванично сазнајемо, исказе су дали ветеринар у коњичком клубу и дугогодишњи члан тог клуба у ком су се, како се сумња, догађала сва та сексуална злостављања девојака, а од којих су неке тада биле и малолетне.

Ђукић је, према кривичној пријави, осумњичен да је у децембру 2010. обљубио девојку, која је у то време имала 17 година. Осам година касније покушао да силује још једну малолетницу, а терети се и да је од 2013. до 2021. пет полазница школе јахања, од којих су две у то време биле деца, а једна малолетна, непримерено додиривао по интимним деловима тела.

Према нашим информацијама, следеће недеље биће саслушано још неколико сведока.

Такође ће се радити и комбиновано неуропсихијатријско вештачење свих оштећених девојака, да се утврди ниво њихове зрелости, или да ли је нека од њих можда склона говорењу неистина... Након тога и оне ће бити испитане у тужилаштву, а већ су детаљно своје исказе дале у полицији и у медијима. Иначе, иста та вештачења рађена су и код оштећених девојака у случају Мирослава Мике Алексића.

Милош Ђукић, Фото А. Стевановић

Више тужилаштво је донело посебну наредбу о тајности овог поступка против Ђукића, што значи да је свима који учествују у том случају забрањено да у јавност износе податке из предмета, све док траје истрага. То значи да у наредном периоду јавност неће бити обавештавана о детаљима и ко је шта рекао и како сведочио у истрази.

Ђукићев бранилац Вилијам Паспаловски потврдио нам је да им је речено да у јавност не сме ништа да се износи.

- Неко је све то генијално смислио, јер је прича без икакве контроле изашла у јавност, а сад је поступак тајан, нико ништа не сме да каже, а прича од раније је остала - каже нам Паспаловски.

- Јавност је формирала мишљење и одбрана не може да га мења, јер не смемо да износимо доказе. Све је изнето у медије пре покретања поступка, а сад је јавност ускраћена за оно што се званично дешава. Тако је неко већ у старту добио велику предност.

Одбрана је тиме хендикепирана. Искључење јавности је оправдано када су малолетне особе у питању, али не и за оне девојке које су не скривајући идентитете давале интервјуе у медијима.

Није присуствовао исказима

САСЛУШАЊУ прва два седока, како сазнајемо, Милош Ђукић није присуствовао, иако има то право и ако жели може да га користи и сведоцима и оштећенима поставља питања. Он је у притвору у Централном затвору у Београду, који му је одређен до 30 дана и истиче 14. октобра. На саслушању у Вишем тужилаштву након хапшења бранио се ћутањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)