ИДЕМ ЈЕДНУ РИБУ ДА УПЕЦАМ: Џонићев потез дан након убиства Ђокића леди крв у жилама - камере све снимиле

Новости онлине

26. 09. 2022. у 12:48

ЈЕДАН од најмонструознијих злочина у нишком крају догодио се пре тачно годину дана када су брутално ликвидирани власник мењачнице Горан Ђокић (57), његова супруга Гордана (56) и ћерка Лидија (26).

ИДЕМ ЈЕДНУ РИБУ ДА УПЕЦАМ: Џонићев потез дан након убиства Ђокића леди крв у жилама - камере све снимиле

Фото Фејсбук

За брутално убиство осумњичен је пензионисани ватрогасац Горан Џонић, Ђокићев брат од тетке, док се његовог син Стефан Џонић тренутно сумњичи за помагање, али оптужница још увек није потврђена ни након годину дана невероватно комплексне и обимне истраге јер је Виши суд у два наврата тражио од Вишег јавног тужилаштва допуну истраге.

Многи детаљи усмерили су истрагу ка Ђокићу, а посебно детаљ који је забележен на пумпи надзорним камерама.

Фото: Илустрација/Новости

Ђокић је, како се наводно сазнаје, на дан убиства дошао на пумпу како би сипао гориво у свој аутомобил али је, осим у резервоар, од радника пумпе затражио да му напуни бензином и једну канту. Џонића су, како пише Блиц, том приликом снимиле и надзорне камере.

- Сипање горива у канте на сеоском подручју није никаква неуобичајена ситуација. Радници на пумпама на то не обраћају неку посебну пажњу, јер више десетина људи свакодневно точи у канте гориво за моторне тестере или пољопривредне машине, како не би долазили тракторима, фрезама или другом механизацијом до пумпи. Али ако је у канту сипао гориво неко ко је касније осумњичен за учествовање у тешком убиству троје људи који су после смрти запаљени, онда тај податак може да има посебну тежину. Сама помисао да је гориво у канту сипао на дан нестанка породице Ђокић, леди крв у жилама - говорио је извор из Житковца.

Сазнања са сигурносних камера

Према незваничним сазнањима, Џонић је уочен на снимцима са сигурносних камера са једне од пумпи у Житковцу који су прегледани после његовог хапшења. Снимке са свих пумпи у алексиначком крају полиција је узела одмах након што су спаљена тела несталих Ђокића пронађена 2. октобра.

Када је Џонић откривен, након што је један мајстор у Моравцу пријавио да му је по нарученим димензијама направио део за пољопривредну машину за који се испоставило да је пригушивач, преглед снимака са сигурносних камера открио је и Џонића како осим у ауто, сипа гориво и у канту.

Подсетимо, камера је 27. септембра у Тешици снимила Горана Џонића како у два сата ујутру вози "пасат" Горана Ђокића, кроз Тешицу. Иста камера га је снимила када се на скутеру враћао у четири сата ујутру, такође 27. септембра.

Фото: Новости

Извор из истраге наводи да је скутер одвезао на место где је потом нађен запаљен "пасат".

Уз све доказе до којих је дошла истрага, у око је упало и необично понашање Горана Џонића на дан убиства али и наредних дана. Кобне ноћи, око 23 часа, изашао је из куће и отишао на пецање, иако је цео дан већ био у риболову. На питање укућана где иде, рекао је: „Идем једну рибу да упецам“. Наредног јутра са комшијом отишао је опет на пецање и то надомак места на којем су неколико дана касније пронађена тела Ђокића.

У време потраге за Ђокићима, Џонић је испијао ракију са комшијама одсипајући мало из чашице "за покој њихове душе", иако њихова трагична судбина још није била откривена. Када су Ђокићи нађени мртви, а њихова тела уочи сахране довезена из капеле, Горан Џонић је присуствовао бдењу током којег је био, по речима комшија, „блед као мртвак“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 18:55

Коментари (0)

ВАЖНА ВИДЕО ПОРУКА: Да ли знате чему служи број 0800 011 011 (ВИДЕО)