ПОСЛЕ ХАПШЕЊА У АЛИБУНАРУ: Одређен притвор осумњиченима за прање новца и оружје

Танјуг

25. 06. 2022. у 16:24

НА предлог Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду данас је одређен притвор власнику мењачнице из Алибунара "Херц" С. Д. и полицијском службенику из тог места М.М. и С.Д. осумњиченима за кривично дело прање новца.

ПОСЛЕ ХАПШЕЊА У АЛИБУНАРУ: Одређен притвор осумњиченима за прање новца и оружје

Д.Н.

М.М. се терети и за недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја јер је у његовом стану и просторијама које користи пронађена муниција коју је држао без дозволе.

Њима је одређен притвор до 30 дана да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком року, сазнаје Тањуг.

Они су се данас на саслушању у тужилаштву бранили ћутањем.

Поред њих, ухапшена су још тројица осумњичених, власник предузетницке радње “Ресторан код Ковачевића” из Алибунара Г.Ц, директор стоваришта “Унитрговина” доо из Ковачице Ј.Б. и запослени у тој фирми З.Х. признали су извршење радњи које им се стављају на терет.

За њих је тужилаштво предложило суду да им одреди мере: забрана напуштања територије Србије уз одузимање путних исправа, као и забрану састајања са одређеним сведоцима.

Сумња се да је С.Д. у току 2014. године позајмио Г.Ц. износ од 10.000 евра, уз камату од 5 одсто месецно, а како Г.Ц. није могао да враца ову несразмерно уговорену камату, до 2018. године дуг је нарастао на 60.000 евра.

Како би му вратио дуг, на предлог С.Д, Г.Ц. је на име свог ресторана подигао наменски кредит од 59.160 евра "за енергетску ефикасност" код Гаранцијског фонда АП Војводине.

Г. Ц. се терети да је тако добијен новац у динарској противвредности, по налогу С. Д, пребацио на рацун "Унитрговине", док је новац књиговодствено прокњижен као аванс.

Сумња се да Ј. Б. из благајне "Унитрговине" подизао новац из дневних пазара и предавао га на руке С. Д. и М. М, да би потом, како би прикрио извршење кривицног дела, наложио З. Х. да сачини лажне фактуре о наводно испорученом грађевинском материјалу.

У стану и другим просторијама које користи М. М. приликом претреса је пронађена муниција различитог калибра, коју је држао без дозволе надлежног органа.

БОНУС ВИДЕО: Хапшење осумњичених за отмицу Беранца у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КНЕЗ УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ 94: Полицајци су му у станици показали фотку због које му је застао дах