ОПРОШТАЈ ОД ОЦА И СИНА: У Рудару код Звечана сахрањени Милан (66) и Урош (29) Биговић из Митровице

Д. ЗЕЧЕВИЋ

28. 05. 2022. у 22:03

Милан Биговић (66) и његов син Урош (29) из Косовске Митровице, које је, како се сумња, убио Марко Биговић (29), Миланов син и Урошев брат близанац, сахрањени су у суботу на грољбу у месту Рударе код Звечана. Од угледног адвоката и његовог сина опростили су се рођаци, пријатељи, али и велики број грађана Косовске Митровице и околних средина са севера Космета, који и даље не могу да поверују да се таква трагедија догодила у њиховом граду.

ОПРОШТАЈ ОД ОЦА И СИНА: У Рудару код Звечана сахрањени Милан (66) и Урош (29) Биговић из Митровице

Фото: Д. Зечевић

- Злочину, који се догодио у петак око шест часова ујутру претходио је породични сукоб два брата и оца - рекао је после двоструког убиства портпарол косовске полиције Братислав Радовић, додајући да је Марко ухапшен у стану у којем је почињен злочин и да му је одређено полицијско задржавање.

И док из полиције не износе више детаља о злочину, према незваничним сазнањима, младић, за којег се сумња да је хладним оружјем, највероватније ножем, избо оца и брата, није пружао отпор приликом хапшења, али је по доласку полиције, коју су позвале комшије, страховито јецао. Комшије су испричале новинарима да су се тог јутра из стана Биговића зачули јауци и запомагање, због чега су и позвали полицију. И док је Урош од последица убода одмах издахнуо, његов отац Милан је давао знаке живота, али је после неколико покушаја реанимације преминуо у митровачком клиничком центру.

Док су се грађани Митровице и околине с тугом опраштали од оца и сина, за које имају само речи хвале, могло се чути да су браћа близанци, Марко и Урош, били страховито везани један за другог. Марко је, кажу, у последње време био помало чудан, односно депресиван, и често су га виђали како игра игрице на телефону, док је Урош, који је, као и његов брат, завршио правни факултет, већ неколико година био запослен. Будући да су им родитељи били разведени, боравили су наизменично код оца или мајке. Сведока овог злочина није било, па би истрага требало да покаже који је био мотив овог двоструког убиства.

ДВЕ ЧИТУЉЕ ИСПРЕД ЗГРАДЕ

СТАНОВНИЦИ Косовске Митровице у суботу су у неверици застајкивали испред зграде у којој је живео познати адвокат Милан Биговић и гледали у, једну поред друге, читуље оца и његовог сина Уроша. Свима је тешко да поверују да се оваква трагедија догодила угледној породици Биговић, односно Милану, некада познатом судији, касније тужиоцу, а у последње време адвокату.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОРОДИЧНИ ОДМОР У ПРАВОМ СМИСЛУ: Базени, добра плажа, разноврсне анимације, укусна и разноврсна храна, шта више пожелети