САУЧЕСНИЦИ "ПАЛИ", ПУЦАЧ ПОБЕГАО У БиХ?: Расветљена сурова ликвидација Бранислава Пенчића у Обреновцу, трага се још за Дамиром П.

Е. Х.

25. 03. 2022. у 07:45

ПРИПАДНИЦИ МУП Србије расветлили су мафијашко убиство Бранислава Пенчића (41) у Обреновцу.

САУЧЕСНИЦИ ПАЛИ, ПУЦАЧ ПОБЕГАО У БиХ?: Расветљена сурова ликвидација Бранислава Пенчића у Обреновцу, трага се још за Дамиром П.

МУП Србије

Као директни извршилац означен је Дамир П. (26), држављанин Босне и Херцеговине, и за њим је расписана међународна потерница, док је двојицу, како се сумња, његових саучесника, Шаина У. (52), држављанина Северне Македоније и Београђанина Игора Б. (44) полиција ухапсила и предала Вишем јавном тужилаштву у Београду. Они се сумњиче за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву и током саслушања бранили су се ћутањем. На предлог тужиоца, одређен им је притвор до 30 дана.

Злочин се догодио у суботу по подне, испред родитељске куће жртве у Улици Вука Караџића. Двојица маскираних нападача чекала су мету на оближњем паркингу у "фијат пунту", који су претходно узели из рентакар агенције. У тренутку када је Пенчић излазио са супругом, и прилазио свом аутомобилу, из "пунта" је, како се сумња, изашао сувозач Дамир П. и пуцао му три пута у груди.

Пенчић се срушио без гласа и у првом тренутку пролазници су помислили да му је позлило. Његова супруга је почела да дозива помоћ. Убрзо су стигле екипе Хитне помоћи и полиције. Пенчић је одмах пребачен у Ургентни центар у Београду, али је убрзо издахнуо.

Бранислав Пенчић / Фото Ш. М. - приватна архива

Утврђено је да је у њега пуцано из пиштоља са пригушивачем, а да су нападач и саучесник побегли после злочина. Ипак, "фијат пунто" и двојицу мушкараца у њему забележило је и неколико камера са видео-надзора на околним зградама. Како сазнајемо, после ликвидације, они су се одвезли у околину Обреновца, оставили "пунта", а ушли у "шкоду". Шаин У., за којим је иначе расписана потерница у Северној Македонији због избегавања издржавања казне за трговину наркотицима, кренуо је ка Мађарској, али је ухапшен на граничном прелазу. Према нашим информацијама, Игор Б. је Дамира П. довезао до границе са БиХ, па се претпоставља да је он тамо нашао склониште, док је Београђанин нешто касније ухапшен. Истражитељи верују да су тројица осумњичених само извршиоци, и да им је неко издао налог да изврше злочин.

Пенчић је, иначе, живео на релацији Беч - Обреновац, а оперативни полицијски подаци су га везивали за наводну трговину наркотицима. Хапшен је и осуђиван неколико пута, али се све то дешавало пре двадесетак година, док је био млађи. У последње време, наводно, повукао се из криминалних вода и живео је далеко од било каквих сукоба.

Ипак, сви су знали да није у добрим односима са групом Вељка Беливука и Марка Миљковића, посебно са њиховим сарадником Николом Вушевићем, Џонијем са Врачара. Овај Обреновчанин је до 2013. био вођа партизанових навијача "Хед хантерс", а неколико пута био је на мети непознатих пуцача. Испред аутобуске станице у свом граду тешко је рањен 2016, али је тада успео да преживи.

УЛЕТЕО У СМРТОНОСНУ КЛОПКУ

- ПО начину како му је спремљена смртоносна клопка и како је убијен, истрага је од првог тренутка сматрала да је реч о мафијашком пребијању дугова - наводи извор "Новости". - Неке индиције говоре да је реч о трговини наркотицима, али за то се још прикупљају докази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИНА: Погледајте како је човек са штакама спасао повређено маче у Београду (ВИДЕО)