СИЛОВАТЕЉ И ЖРТВА ОПЕТ У СУСЕДСТВУ, НА СВЕГА 200 МЕТАРА: Узнемирења због пуштања на слободу осумњиченог за тежак злочин у Богатићу

В. Митрић

24. 01. 2022. у 12:58

СЛУЧАЈ обљубе дванаестогодишње девојчице у Богатићу, због чега је осумњичен мештанин Александар И. (38) из села Белотића, који је летос изазвао велику буру и згражавање јавности, сада је поново дошао у жижу јавности, јер је, одлуком Вишег суда у Шапцу, Белотићанин, после пола године проведене у притвору, пуштен да се брани са слободе.

СИЛОВАТЕЉ И ЖРТВА ОПЕТ У СУСЕДСТВУ, НА СВЕГА 200 МЕТАРА: Узнемирења због пуштања на слободу осумњиченог за тежак злочин у Богатићу

Илоустрација / Фото Depositphotos

Александар се на слободи нашао одлуком Апелационог суда у Новом Саду. Апелационо веће је проценило да Виши суд у Шапцу није даставио докуменатацију из медија која потврђује да узнемирење јавности још постоји и после процене два суда да је случај изгубио "медијски интензитет", силоватељ је пуштен из затвора.

Док једни тврде да је то сасвим у реду, наводећи да "притвор треба да буде изузетак, а не правило", родбина, пријатељи и заступници несрећне девојчице сматрају да је одлука скандалозна и очекују да Више тужилаштво уложи жалбу.

Александар И. је увелико на слободи. Његово појављивање, како чујемо, мало кога чини равнодушним. Радио је, раније, код оца девојчице у радњи и дете је зато имало поверење у њега. Изашла је напоље са њим не сумњајући ништа и не слутећи зло. Александар је тада показао своје мрачно лице.

У породици силоване девојчице кажу да страхују, јер силоватељ живи у комшилуку жртве. Њихове куће дели 200 метара.Оптужени је и признао дело које му се ставља на терет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе