ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ГОКСИЈЕВЕ ЖЕНЕ: "Нећу заборавити дан када сам видела слике искасапљеног мужа"

Новости онлине

06. 12. 2021. у 08:48

ЈЕЛЕНА Величковић (34) из Београда, супруга свирепо убијеног Горана Величковића Гоксија (34), вође Партизанове навијачке групе "Јанг бојс", за чије убиство су осумњичени Вељко Беливук (37), Марко Миљковић (32) и њихови кољачи, у потресној исповести испричала је како се осећала када је видела свог мртвог мужа као и када су почели проблеми с Беливуком.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ГОКСИЈЕВЕ ЖЕНЕ: Нећу заборавити дан када сам видела слике искасапљеног мужа

Фото: АТА Имагес/Приватна архива

- Волели смо се 17 година, нисам ни слутила да ће завршити у некој "кланици" у Ритопеку.

Горан Величковић је нестао 3. августа 2020, а како је утврђено истрагом, Беливуков "војник" Бојан Хрватин намамио га је у Ритопек, где су га чекали Веља Невоља, Миљковић и остали припадници банде. Зверски су га мучили, а затим убили, искасапили и самлели у машини за млевење меса.

Гоксијева супруга Јелена каже да је њен муж познавао Беливука, али искључиво са трибине и никада нису пословно сарађивали.

- Горан је много волео Партизан. Годинама је ишао на утакмице и временом упознао много људи на трибини. Тако је упознао и Беливука. Никакав проблем нису имали све до средине децембра 2017, када је група навијача силом покушала да преотме јужну трибину и да протера Беливука и његове "Јањичаре" - прича Јелена.

За тај навијачки "пуч", напомиње Гоксијева жена, Беливук је директно оптужио Милоша Радисављевића Кимија, њеног мужа и још неке виђеније навијаче.

Фото Архива

- Наравно да су Кими, Гокси и остали тада отишли са јужне трибине. Основали су нову фракцију навијача под именом "Партизановци" и утакмице посматрали са источне трибине. Тада је и Беливук преименовао назив своје групе "Јањичари" у "Принципи". Од тада креће пакао за мог мужа и нашу породицу - објашњава она.

Крајем маја 2018. "Принципи" су направили сачекушу за "Партизановце" на наплатној рампи "Наис" на ауто-путу, а Горану је тада била разбијена глава и сломљене су му обе руке. Уследило је подметање локатора под аутомобил, али и претње телефоном и на друштвеним мрежама, добацивања... На дан Гоксијевог нестанка, прича Јелена, ништа није слутило на зло. Горан је већ био резервисао летовање и спремали су се за пут.

- На дан нестанка, 3. августа 2020, били смо на ручку код мојих родитеља. У једном тренутку ми је рекао да мора да се види са неким и можда ми први пут у животу није рекао с ким иде да се нађе. Одвезла сам га заједно с децом до Вишеградске улице око 16.30. Договорили смо се да одведем децу на пливање, а да ће он доћи кући таксијем или ће га неко довести колима. Том приликом је намерно или случајно, нисам сигурна, оставио телефон у нашим колима - објашњава она.

Фото Приватна архива

Исте вечери, пошто се Горан није вратио кући, Јелена је позвала пријатеља и замолила га да пита Горана на заштићеној апликацији Скај где је и зашто га нема.

- Неко је са Горановог Скаја одговорио: "Чекам." Неколико сати касније друг је поново послао Горану поруку на Скај, и добио је одговор: "У гужви сам." Целу ноћ нисам ока склопила... Наредног јутра друг је поново писао Горану, а одговор је био: "Спавам. Јавићу се", а мало после тога: "Доћи ћу кући око 17 часова." Пошто се ни тада није појавио кући, пријатељ је поново писао Горану и тада је добио одговор: "Набави пиштољ и убиј Исака. Он ме је наместио" - рекла је Јелена.

Гоксијева супруга и њен друг су тада већ били сигурни да им неко други шаље поруке уместо Горана, па су га упитали: "Шта сам ти купио за рођендан", а добили су одговор: "Немој да ме смараш, уради шта сам ти рекао." Кад су поновили питање за рођендански поклон, стигао је одговор: "Ма добићеш ти пакет испод кола."

- Шокирала сам се и исте вечери пријавила Горанов нестанак - каже Јелена.

Марко Миљковић и Вељко Беливук, Фото ТВ Пинк Printscreen

Наредни месеци су били паклени за њу.

- Наш син је тада био још беба, ћеркица исто мала, била сам преплашена. Нисам знала шта од кога могу да очекујем. Сањала сам Горана сваке вечери. Почетком фебруара 2021. из медија сам сазнала да су ови зликовци (Беливук и остали, прим. аут.) похапшени и да се сумња да су они убили Горана и самлели га у Ритопеку - прича она и додаје да је убрзо стигао позив из Тужилаштва за организовани криминал како би препознала мужевљево тело:

- Оне слике искасапљеног тела... Била сам ужаснута, тај дан никад нећу заборавити... Тешко ми је да причам о томе. Имам двоје мале деце са Гораном, а тако је завршио... Ни сањала нисам...

Гоксијева супруга истиче и да њен муж није имао никакве везе са "шкаљарским кланом", са којим су Беливук и његова банда били у крвавом рату за рачун "кавачког клана".

- Те приче да је Горан сарађивао са "шкаљарцима" обичне су измишљотине. Горан јесте био трн у оку некима, али само на трибини и искључиво због љубави према Партизану. Мој муж се бавио уградњом столарије и био је роштиљ мајстор, а не некакав мафијаш - напомиње Јелена.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)