СМРТ ЂОКИЋА ЈЕЗИВО ПОДСЕЋА НА ЧЕТВОРОСТРУКО УБИСТВО У ЖАРКОВУ: Нестала иста ствар, али је овај масакр и даље мистерија (ВИДЕО)

Novosti online

26. 10. 2021. у 00:13

НЕДЕЉАМА Србија прати ужасан развој догађаја у случају убиства трочлане породице Ђокић, када су у свом аутомобилу отети и упуцани Горан, Гордана и Лидија, а недавно је поводом овог злочина ухапшен њихов блиски рођак Горан Џонић.

СМРТ ЂОКИЋА ЈЕЗИВО ПОДСЕЋА НА ЧЕТВОРОСТРУКО УБИСТВО У ЖАРКОВУ: Нестала иста ствар, али је овај масакр и даље мистерија (ВИДЕО)

Фото: Д. Дозет/Депоситпхотос

Причало се пре тога да је главни разлог ликвидације Горана Ђокића, иначе власника мењачнице, и његове породице, управо био новац. Причало се и о свесци дужника која је нестала у току убиства, односно списка који је Горан имао за све људе који му дугују новац.

Масакр са потенцијално сличним мотивима догодио се и пре 14 година, колико полиција већ истражује брутално убиство Драгице, Зорана и Жељка Обрадовића, као и Маје Гостић у београдском насељу Жарково. Злочин који још није решен догодио се 27. октобра, односно - на велики српски празник Свету Петку.

Ова стравична четворострука ликвидација ни до данас није расветљена. Убијена је трочлана породица, брачни пар и њихов син, а у погрешно време и на погрешном месту нашла се девојка младића која је такође убијена. Она је у дошла у посету свом момку јер је сутрадан требало сви заједно да путују.

Стравичан призор затекао комшија

Породица Обрадовић и девојка њиховог сина Маја Гостић убијени су у згради у Спасеновићевој улици, а стравичан призор затекао је комшија који је на врата стана покуцао јер му се Зоран није јављао на телефон кобне вечери, а требало је да иду на фудбал. Најпре је у ходнику стана угледао Драгичине ноге и тако схватио да се догодио злочин.

- Не знам ни сам како сам смогао снаге да уђем у стан. У трпезарији сам видео Жељка са мрљом на глави и грудима. Изгледало је као да је покушао да се сакрије. У дневној соби, на кревету, седела је Маја. Глава јој је била наслоњена на десну страну, изгледало је као да спава. Јадно дете... У спаваћој соби, у кревету, угледао сам свог пријатеља, тело му је било крваво, био је изрешетан по стомаку и грудима. Био је у бермудама и кошуљи, а телевизор је још радио - испричао је тада комшија за медије непосредно после злочина.

Полиција у стану пронашла 56 чаура из два ватрена оружја

Према званичној верзији догађаја, убица је ушао у зграду и позвонио на врата Обрадовића. Када је Драгица отворила, испалио је неколико метака и убио је. У дневној соби је усмртио Зорана, иначе грађевинског предузимача, а последње је пуцао у Жељка и Мају, након чега је побегао. Приликом увиђаја полиција је у стану пронашла чак 56 чаура из два ватрена оружја. Посумњали су да је било више егзекутора, као и да је Драгица која је отворила врата познавала убице јер, како су тврдили њени познаници, она никада не би отворила врата непознатим особама.

Што се тиче других трагова који би могли да помогну у расветљавању четвороструког убиства, пронађен је део рукавице за коју се верује да је припадала убици, а на столу су се налазиле и шољице испијене кафе... Све је указивало на то да је породица познавала своје убице.

У Спасеновићевој улици завладао је мук. Дани су пролазили, а полиција није имала одговор на питање шта се десило са породицом, ко је могао да хладнокрвно ушета, изрешета четворо одраслих људи и нестане без трага. Тако је остало све до данас. Родитељи Маје Гостић и даље немају одговор на питање шта се догодило са њиховом ћерком.

Фото: Принтскрин Јутјуб

Не знају зашто се Маја нашла на мети убица

Породица Маје Гостић је у изјавама за медије наводила да не знају због чега се њихова ћерка нашла на мети убица, а сумња се да је Зоран убијен због рекета који су му тражили. Две године после злочина, према писању медија, у истрази се дошло до сазнања да су Обрадовићи и Маја Гостић могуће жртве криминалне групе из Жаркова која је покушала да рекетира Зорана, и то за 80.000 евра.

Упркос детаљним проверама полиције није се дошло до материјалних доказа да је група изнуђивача повезана са четвороструким убиством. Чак и податак да у стану није било преметачине нити трагова насилног уласка говоре у прилог тези да су жртве познавале егзекуторе, а један од података који је испливао током истраге јесте и то да је из стана нестала само Зоранова бележница, свеска у коју је уписивао ко му и колико новца дугује.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ: Родитељи убијеног Немање кроз сузе описали шта се догодило њиховом сину

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)