ЕНО ГА, ЛЕЖИ МРТАВ: У селу Јабучје код Лајковца ухапшен Боривоје Станковић (40) због убиства оца секиром

Б. ПУЗОВИЋ

18. 10. 2021. у 20:14

ПОЛИЦИЈА у Лајковцу ухапсила је Боривоја Станковића (40) из Јабучја, осумњиченог да је оштрим предметом, највероватније секиром, у главу ударио свог оца Богољуба (73), који је од задобијених повреда на месту преминуо.

ЕНО ГА, ЛЕЖИ МРТАВ: У селу Јабучје код Лајковца ухапшен Боривоје Станковић (40) због убиства оца секиром

Фото: Б. Пузовић

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Ваљеву, њему је одређено задржавање до 48 часова. Уз кривичну пријаву, како је саопштено из ПУ Ваљево, биће приведен тужиоцу на саслушање.

Да се нешто чудно дешава у трошној кући Станковића у насељу Требеж у Јабучју код Лајковца, посумњао је други Богољубов син, Никола, који живи у Београду. Прошлог четвртка, наиме, послао је оцу новац постнетом, а када га је позвао телефоном да му издиктира број упутнице, зачуо је жучну свађу оца и брата. Утом се чуо туп ударац и гласно запомагање Богољуба. После пола сата, поново је позвао, све се поновило, да би се веза прекинула и више оца није могао да добије телефоном.

- У петак је Никола звао кума, издиктирао му број упутнице, замолио га да однесе оцу - прича покојников синовац Милоје Станковић (40) из Требежа. - С обзиром на то да није одлазио код њих, због Боривојеве преке нарави, кум ме је замолио да однесем папир са бројем постнет упутнице. У суботу сам отишао на посао, а Боривоје се изненада појавио у нашем дворишту. Супруга га је питала где му је отац, јер га нико није видео у засеоку већ два дана, а он је мирно одговорио: "Ено га код куће, лежи мртав". Нисмо веровали, ни томе придавали пажњу, док ме у суботу увече није позвао Никола из Београда, испричао ми за очево запомагање и да претпоставља да је Богољуб мртав.

Одмах је, каже Милоје, отишао до капије блиских рођака и Боривоја затекао како седи у дворишту. Упитао га је где му је отац, а Боривоје му је рекао да лежи у кући сав укочен. Милоје је одмах позвао полицију у Лајковцу.

Фото: Б. Пузовић

- Када је стигла полиција, стрица су затекли мртвог на кревету у соби, а Боривоје је мирно седео на веранди и јео шећер - каже Милоје. - Не знамо чиме га је усмртио. Чули смо да је оца неким оштрим предметом ударио по глави на спавању и Богољуб је, кажу, одмах умро. Боривоје је раније, кад му дође "жута минута", насртао на људе по комшилуку, упадао у дворишта, тврдио да је то његова кућа.

ТУКАО БОГОЉУБА И РАНИЈЕ

ЖИВЕЛИ су њих двојица само од социјалне помоћи коју приме, а кад новац потроше сналазили су се како знају и умеју - причају комшије. - Боривоје се сукобљавао са сељанима, тражио паре од људи, набеђивао их да му дугују, више пута је пријављиван, али нико није ништа предузимао. Тукао је оца, а једном је и кућу запалио, једва су ватрогасци спасли да цела не изгори.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)