МАСАКРИРАО ИХ НА ПРАЗНИК: Земунац пуцао у брачни пар, њихове синове докрајчио ножем, тела дечака лежала су у крви! (ВИДЕО)

Novosti online

18. 10. 2021. у 00:58

МИЛАН Зековић осуђен је у Србији због убиства петочлане породице Рогановић у Херцег Новом 31. децембра 2005.

МАСАКРИРАО ИХ НА ПРАЗНИК: Земунац пуцао у брачни пар, њихове синове докрајчио ножем, тела дечака лежала су у крви! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

У брачни пар је пуцао, а њихове малолетне синове докрајчио је ножем. Током суђења признао је да је убио и Бојана Симића (18) у Земун Пољу 2001.

Стравичан злочин, који је по својој монструозности надмашио многе, пореметио је новогодишње славље не само у Херцег Новом, где се и догодио, него и у целом региону. Милан Зековић, Земунац, који је недавно пре тога почео да живи у Црној Гори, ликвидирао је петочлану породицу Рогановић, своје комшије из Земунске улице у насељу Немила, уз магистрални пут који од Мељина води ка Новом. Убица је ухапшен код Горњег Милановца, где је наводно признао још једно убиство, раније почињено у Србији.

Славка је спремала новогодишњу вечеру

Породица Рогановић била је у суботу по подне на окупу. Славка (46) је спремала новогодишњу вечеру која је остала у рерни, јер је домаћицу и њене најмилије претекао убица. Око ње су били синови Марко (7), Срђан (10) и Жељко (12), ученици Основне школе "Милан Вуковић" у Херцег Новом. Ту је био и отац породице Славољуб, звани Пиљо. Радовао се пословима које је обезбедио за прве месеце нове године. Позвали су у госте део своје родбине, како би заједно дочекали 2006. Али, уместо дружења и славља, лелек и сузе проломили су се овим делом Херцег Новог последњег поподнева те године.

Шта се тачно дешавало између 13 и 16 часова у суботу, 31. децембра, испричаће, највероватније, Милан Зековић, осумњичени за крвопролиће у насељу Немила. Како смо сазнали, боравећи у Херцег Новом, Милан је позвао комшију Славољуба, који је био човек од више заната и веома вредан, да му помогне у кући око водоинсталација. Био је то, очигледно, мамац да прво ликвидира оца фамилије, а касније да у кући Рогановића настави свој крвави пир.

Фото: Принтскрин

СПОР ОКО ПЛАЦА

Рогановићи и Зековићи су се спорили око плаца. Миланова мајка је наводно била стално љута, јер је "купила кућу без земље". Било је и судских спорова. Када је она умрла, Рогановићи су комшијама изјавили саучешће и изгледало је да спора више нема. Али, тако није мислио једино Милан…

Жртве нашли рођаци

Славкина сестра Сенка дошла је у суботу по подне пред дом Рогановића. Врата су била закључана. Позвонила је, али се нико није јављао. Тада је колима прошао Сенкин син Зоран, који се зауставио када је видео мајку. Позвала је свог брата Раша Ђурића, а онда је Зоран звао и свог оца, Сенкиног бившег мужа Раја Зоранића, који живи у овом насељу.

Одшкринули су жалузине и приметили да Славка лежи у дневној соби. Одмах су посумњали на најгоре и Рајо је провалио врата. Призор на који су наишли ледио је крв у венама. Пошто су видели да је Славка мртва, потражили су децу. Испод стола, недалеко од мајке, лежали су Жељко и Срђан, окренути један ка другом, с траговима крви, већ хладни. Престрављени, тек тада су приметили тело малог Марка које је вирило испод мајчиног, у локви крви. У том моменту су помислили да је можда Славољуб ликвидирао породицу, јер њега није било у кући. Али, у кући су нашли његов мобилни телефон.

Рајо је алармирао полицију и убрзо и сам дао исказ о ономе што је видео у кући. Тада је испричао да су Рогановићи раније имали неспоразуме са комшијом Миланом Зековићем. Полиција је наишла на закључана врата Зековића. После провале унутра је нађено непомично тело Славољуба Рогановића. Већ је било јасно ко је починио масакр. Зековић је ухваћен код Горњег Милановца.

Фото: Принтскрин

На суђењу причао о клању деце

Зековић је на суђењу рекао да се не сећа свега што се догодило на дан убиства.

- Само да сам пресекао врат Марку, а Срђана сам ударио по глави и поломио нож. Када је наишао Жељко почео сам да га ударам пиштољем по глави, а он је нешто махао рукама. Тада је пао. Не могу да се сетим да ли је нешто говорио. Када је пао, узео сам други нож, а затим сам му пресекао врат, заклао сам га, господине. Овако сам га заклао - пренели су тада медији део његовог сведочења на суду.

ДЕЦА СЕ БОРИЛА СА КРВНИКОМ

Ако је судити по причама очевидаца аутопсије која је обављена у рисанској болници и рођака породице Рогановић, дечаци су се највероватније до последњег тренутка борили са убицом. На Жељковом телу пронађено је чак 27 убода ножем. Неки од дечака покушавали су и да побегну, али их је монструм убијао с леђа прво пиштољем, док је имао метака, а онда је крвави пир довршио кухињским ножем.

Он је на суђењу причао како је мислио да Рогановићи њега желе да убију, па да је морао да пуца први.

Зековићу се судило за свирепо и подмукло убиство. Он је током суђења признао још један злочин. Испричао је како је у Србији 8. маја 2001. године у Земун Пољу убио свог тадашњег комшију - осамнаестогодишњег Бојана Симића.

Зековић се тренутно лечи у специјалној затворској болници у Србији након што је изручен из Црне Горе одмах после масакра.

Фото: Принтскрин

 

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)