КИДНАПОВАЛИ МИТИЋА ПРЕД АМЕРИКАНЦИМА! Нови детаљи отмице и убиства Београђанина за које ће бити проширена истрага против Беливукове групе

Е. Х.

28. 09. 2021. у 11:00

БЕОГРАЂАНИН Никола Митић (33), за чије ће убиство бити проширена истрага против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, отет је 10. августа 2020. године на Дедињу, у по бела дана, испред резиденције Амбасаде САД.

КИДНАПОВАЛИ  МИТИЋА ПРЕД АМЕРИКАНЦИМА! Нови детаљи отмице и убиства Београђанина за које ће бити проширена истрага против Беливукове групе

Фото: Нестали Србија

Митић је, по свему судећи, сматрао да ће у близини овог здања бити безбедан, али ту се преварио. Иако је зграда "опасана" бројним безбедносним камерама и обезбеђењем, нико тада није пријавио киднаповање, нити понудио помоћ или снимке!

- Камере ове амбасаде "покривају" простор чак и километрима унаоколо, али нико од особља није се у том тренутку удостојио чак ни да анонимно назове полицију и пријави отмицу Митића - наводи наш извор из истраге. - Ниједног тренутка нико од обезбеђења не само да није помогао младићу, већ су и затворили очи пред тешким кривичним делом не пријављујући шта се десило.

Да су се Беливук и Миљковић осећали додатно безбедно у близини амбасадорског здања, сведочи и чињеница да су своје штек-станове имали управо у непосредној околини.

Митић је тог кобног дана требало да се око 16 сати нађе са сестром, али на заказани састанак није дошао. Његов мобилни телефон је искључен око 17 сати. Сумња се да је неколико сати касније и убијен у околини Београда.

Према досадашњим резултатима истраге, коју са Тужилаштвом за организовани криминал (ТОК), раде МУП Србије и БИА, Беливук и Миљковић су, наводно, наредили убиство Митића због његове блискости са Лазаром Вукићевићем.

- Митић је према неким информацијама имао контакте са Беливуковом и Миљковићевом групом - наводи извор "Новости". - Био им је интересантан и због везе са Лазаром, па су то покушавали да искористе да намаме и убију Вукићевића. Он то није хтео. Слутио је да би и њега убили, што су на крјау и урадили. Митић је био близак и са имењаком Вушовићем, званим Џони са Врачара, Беливуковим и Миљковићевим "војником". Онда се окренуо Љубомиру Марковићу Кићи.

Наводно, Митић и Вукићевић су се упознали у делу Централног затвора, у Падинској скели, где су извесно време провели заједно. Ту су се зближили.

До краја ове недеље ТОК ће да прошири истрагу за овај злочин, али и убиство Горана Михајловића (22) из Ресника. Он је нестао априла 2019. године, а његова смрт се, такође, везује са криминалну групу Беливука и Миљковића.

- Михајловића је намамио, како се сумња, Беранац Филип Голубовић - каже наш саговорник. - Овај младић ће се ускоро придружити осталим припадницима криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића. Биће осумњичен да је њихов члан. То исто се спрема и за Божидара Столића, суспендованог инспектора Службе за борбу против организованог криминала. Несумњиво је утврђена веза Столића са Голубовићем. Истрага је у току и видећемо шта ће све ту да се развије.

СУКОБ СА ВУШОВИЋЕМ

- ПОСТОЈИ та нека прича да је Никола Вушовић наводно силовао Митићеву девојку и да му је онда овај окренуо леђа - истиче наш саговорник. - Вукићевић је пак пуцао у Вушевића и ранио га. Остале су последице од тог рањавања и Џони са Врачара је шепао, па су му наденули и надимак "Ћопави Џони". И Митић и Лазар су имали сукоб са Вушевићем и то је била карика која их је спојила, али по свему судећи и одвела обојицу у смрт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)