БОЛИ МЕ КАКО БРАНЕ ОГЊЕНА: Мајка Алексе Стојменовића, који је преминуо од ударца у врат, обратила се јавности

Ј. Ћ.

22. 09. 2021. у 21:56

РАЗУМЕМ да родитељи бране сина, али боли ме начин на који то раде - каже Драгана Николић, мајка покојног Алексе Стојменовића (26) из Алексинца, која се први пут обратила јавности откако је њен син преминуо од ударца задобијеног на рођенданској прослави, због, како истиче, свега што се последњих дана објављује у медијима.

БОЛИ МЕ КАКО БРАНЕ ОГЊЕНА: Мајка Алексе Стојменовића, који је преминуо од ударца у врат, обратила се јавности

Драгана Николић са сином Алексом

Иако је Огњен Петковић (18), који је осумњичен за Алексину смрт, пуштен из притвора и у наставку поступка браниће се са слободе, после налаза и вештачења снимака са сигурносних камера које је урадио Национални центар за криминалистичку форензику, а који су показали да до контакта између окривљеног и покојног заправо није ни дошло, мајка покојног Алексе каже да је насупрот овом, медицинско вештачење показало да је њеног сина живота коштао ударац песницом.

- Мени, као мајци, приликом саслушања у тужилаштву није било дозвољено да одгледам снимак, а све то по препоруци мог лекара, породице, адвоката, па и самог тужилаштва, јер је сматрано да би то било стресно за мене после губитка детета - каже Драгана. - Но, породица Петковић се зато потрудила да ми то "задовољство" приушти на најгори могући начин, објављивањем снимка јавно, путем медија. Да ли можете да замислите осећаје једне мајке док гледа те снимке?

Не оспорава, каже, ударац флашом, који је задобио њен син, али појашњава да се исто тако на снимку јасно види да се Алекса тетура, и да почиње да пада и пре тог ударца, тако да он не може да буде узрок његове смрти, јер би свакако пао и да није било флаше.

- Повреда је настала деловањем "тупине механичког оруђа", у шта спада и песница, на леву бочну страну врата и то у нивоу између угла доњовиличне кости и у подручју испод усне шкољке - објашњава Драгана, препричавајући налаз вештака.

Нису ми дали да гледам снимке туче, а онда су их Петковићи објавили

Механизам настанка ове повреде подразумева нагло и бочно савијање главе у нивоу споја потиљачне кости и првог вратног пршљена са пратећом мањом или већом ротацијом главе. Због оваквог наглог померања главе у односу на врат долази до пуцања зида вертебралне артерије на страни на којој је деловала сила повредног оруђа. На основу свега наведеног, произилази да је до ове повреде код Алексе, управо могло доћи ударом шаке стиснуте у песницу, што и одговара снимку са видео-надзора, односно при деловању десне руке особе у тамној кошуљи нижег раста од сада покојног Алексе - наводи се у вештачењу, које су потписали судски вештаци медицинске струке.

ДОДАТНА ОТКРИЋА

Алексина мајка каже да је видела вештачење НКТЦ, где се наводно види да не постоји контакт између Алексе и Огњена, али да у циљу даље истраге не би желела да износи додатна открића у вези са тим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)