НОВОСТИ САЗНАЈУ – БЕЛИВУКОВОЈ ГРУПИ НА ТЕРЕТ ЈОШ ДВА УБИСТВА? Неке од жртава наводно су биле блиске са ликвидираним Лазаром Вукићевићем

Е. Х.

17. 09. 2021. у 08:11

ПРОТИВ Вељка Беливука и Марка Миљковића, како "Новости" сазнају, спрема се нова кривична пријава и проширење истраге.

НОВОСТИ САЗНАЈУ – БЕЛИВУКОВОЈ ГРУПИ НА ТЕРЕТ ЈОШ ДВА УБИСТВА? Неке од жртава наводно су биле блиске са ликвидираним Лазаром Вукићевићем

Фото И. Маринковић

Према нашим информацијама Тужилаштво за организовани криминал у сарадњи са оперативцима МУП Србије и БИА, прикупили су доказе за још најмање две ликвидације младих Београђана.

О овом ће јавност више сазнати за десетак дана. Ипак, модус отмице и злочина био је као и код претходних пет жртава. За сада су Беливук, Миљковић и њихова криминална група оптужени за монструозна убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

- Јавност ће бити запрепашћена кад чује још детаља за које ће ова група бити осумњичена - наводи извор "Новости". - Неке од жртава биле су наводно блиске са убијеним Вукићевићем. Паралелно са овим процесом овде, у Црној Гори се води поступак под сумњом да су Беливук и Миљковић учествовали у ликвидацији Дамира Хоџића, Адиса Спахића и Милана Радуловића, званог Миле Капетан.

Фото: Printskrin

Марко Миљковић и Вељко Беливук

И ту није крај свим сумњама за које се ова група терети. Грчка полиција, посредством Еуропола и Интерпола, размењује информације са полицијом у Црној Гори, и верује се да ће врло брзо бити расветљен злочин у ресторану у Атини, јануара прошле године, када су, пред очима жена и деце, брутално изрешетани Игор Дедовић и Стеван Стаматовић. Они су важили за истакнуте чланове "шкаљарског клана".

- Према прикупљеним информацијама и порукама са "Скај" апликације, постоји сумња да су у организацији овог злочина учествовали Беливук и Миљковић - наводи наш саговорник. - То је, како се сумња, урађено по налогу Радоја Звицера. Постоји одређена комуникација из које се види да је Миљковић бесан, јер сматра да "све раде" он и Беливук, а да већи део колача узима Звицер. Са тим се и Беливук слагао. Били су уверени да без њих ови не би могли ништа да направе, то се посебно односило на растурање наркотика.

Фото: МУП

Дедовић и Стаматовић убијени у Атини

Ипак, Беливук се чврсто био везао за овог Которанина, кога су безбедносне службе сместиле у сам врх "кавачке екипе", и покушавао је да умири Миљковића, мада је и он био љут на Звицера углавном због расподеле пара, јер су обојица сматрала да заслужују већи део колача. Онда су, према информацијама безбедносних служби, Беливук и Миљковић наводно добили налог да организују нову ликвидацију неколико месеци касније, и то на Крфу. Тада су убијени Баранин Алан Кожар и Дамир Хаџић из Ужица. Они су исто важили за безбедносно интересантне особе, блиске "шкаљарцима" и Филипу Кораћу.

- Тада је Миљковић већ отворено почео да прича против Звицера сматрајући да њему и Беливуку додељује најпрљавије послове, а да им даје далеко мање пара него што заслужују - објашњава наш саговорник. - О томе се говорило чак и на трибинама. Беливук и Миљковић су говорили својима да Звицера не би ни било да није њих, да су им они "највернији и најбољи војници" и да за све злочине увек морају да организују "своје људе", јер су "Црногорци неспособни".

- И опет се појавио проблем са новцем, а то је и био главни циљ њиховог одласка у Црну Гору, јануара ове године, да пробају да испеглају ствари и извуку више - истиче наш извор. - Ипак, нетрпељивост према Звицеру, од кога су добијали наређења, ниједног тренутка није јењавала. У једној поруци, коју шаље Беливук из Црне Горе, сарадницима у Ритопеку, каже: "Ево, деремо ове глупе Црногорце."

ЗА СВЕ КРИВЕ ЗВИЦЕРА

И ДАНАС, док су у притворским ћелијама, Беливук и Миљковић за све криве Звицера. Тврде да је неспособан и да су му они "направили име", а да не би био међу живима да га није спасила "сукња", алудирајући на Звицерову жену која је запуцала у Кијеву на нападаче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)