УБИСТВО ММА БОРЦА РЕШЕНО У ДВА ДАНА! МУП, Жандармерија, САЈ и Тужилаштво у муњевитој акцији у Новом Саду привели 13 осумњичених за злочин

Љ. П.

06. 09. 2021. у 09:30

ЗА МАЊЕ од два дана полиција је расветлила пуцњаву у Новом Саду у дворишту зграде са бројем 8 у Цанкаревој улици, у којој је прошлог четвртка увече убијен Урош Стефановић (27), ММА борац, а Горан Ковачевић Горанац (47) рањен у леву подлактицу.

УБИСТВО ММА БОРЦА РЕШЕНО У ДВА ДАНА! МУП, Жандармерија, САЈ и Тужилаштво у муњевитој акцији у Новом Саду привели 13 осумњичених за злочин

ХАПШЕЊЕ Детаљ из полицијске акције, Фото МУП

У опсежној акцији спроведеној на територији Новог Сада, у сарадњи са јавним тужилаштвом, полиција је, како је саопштио МУП, ухапсила 13 особа, међу којима, како сазнајемо је и једна жена. Заплењени су наркотици, оружје, муниција, осам возила, као и 50.000 евра. Имена приведених, до закључења овог броја нису саопштена, као ни то да ли су сви они осумњичени за умешаност у убиство.

На снимку који је МУП јуче објавио може се видети како припадници Жандармерије "овном" разваљују врата стана у којем се налазило неколико осумњичених. Потом се види како улазе у стан, обарају их на под, а затим их изводе са лисицама на рукама и одводе у полицију. У следећем делу снимка, забележено је како сви ухапшени стоје један поред другог у ходнику зграде полиције окренути према зиду.

Оперативцима се у недељу рано ујутро придружио министар полиције Александар Вулин.

Он је истакао да је ово кривично дело узнемирило грађане, али да са поносом може да истакне да га је полиција расветлила за мање од 48 сати.

- Тешко убиство Уроша Стефановића и рањавање Горана Ковачевића Горанца с правом је узнемирило не само новосадску већ и целокупну српску јавност - рекао је Вулин.

- Али са поносом могу да кажем, захваљујући упорном, марљивом, преданом раду припадника Полицијске управе Нови Сад, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, САЈ, Жандармерије и наравно посебно тужилаштва, можемо да кажемо да смо расветлили ово убиство за мање од 48 сати.

Министар је рекао да се нада да ће се сви они који су сумњали у полицију, Министарство, тужилаштво, који су сумњали у државу, данас бар мало постидети.

- Свим грађанима Новог Сада и Србије честитам овакву полицију и овакво тужилаштво. Ми смо безбедна земља - поручио је министар Вулин.

САХРАНА

ТРАГИЧНО настрадали Урош Стефановић (на слици) данас ће бити сахрањен на Градском гробљу у Новом Саду. На вечни починак биће испраћен у 15 часова.

ЖРТВА Урош Стефановић, Фото Приватна архива

 

Стефановић је убијен када је, како сазнајемо, буквално излетео и голорук стао испред Ковачевића да заштити његов живот када су у њиховом правцу испаљени хици из, како се сумња, аутоматског оружја.

Он је пао смртно погођен, док је Ковачевић рањен у леву подлактицу и после указане лекарске помоћи у Ургентном центру је пуштен на кућно лечење.

За оружани напад одабрано је двориште са гаражама које Горанац користи за своја кола, јер се знало да неће моћи да се склони јер је опасано зидом.

Верује се да су убица и његов саучесник, који су били у аутомобилу "пежо партнер" (пикап), претходно пратили ову двојицу, и када су ушли у пасаж, колима су кренули за њима и одмах запуцали, после чега су одатле побегли.

Аутомобил, оштећен од метака је нешто касније нађен код канала Дунав - Тиса - Дунав, код Руменке, а у њему су откривени и трагови крви и други биолошки трагови.

Против Ковачевића се у новосадском суду тренутно води поступак за покушај отмице Горана Цвијетића из Будисаве.

ВУЧИЋ: ТЕК ЋЕ БИТИ ИНТЕРЕСАНТНО

О ЈУЧЕРАШЊЕМ хапшењу говорио је и председник Србије Александар Вучић, гостујући на ТВ Прва. Рекавши да је полиција решила убиство, Вучић је навео да су надлежни органи пронашли ДНК трагове нападача, истичући да је реч о тројици мушкараца, не наводећи њихова имена. - За дан су открили, пронашли су ДНК све тројице, и наручиоца и двојице који су били наоружани. Важно је да грађани знају да више нема нерешених убистава - рекао је Вучић, и додао да ће бити интересантно да се сазна ко су лица која су учествовала и из каквог миљеа долазе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)