ЗЛОЧИН У ЈАБУКОВЦУ ЈОШ УВЕК БЕЗ КАЗНЕ: Две године од убиства Раје Казимировића, његове мајке, сестре и сестричине - село памти све

С. М. ЈОВАНОВИЋ / В. ЂОРЂЕВИЋ

09. 08. 2021. у 09:14

БЕЖИВОТНА тела Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53) пронађена су на имању у селу Јабуковац код Неготина пре две године.

ЗЛОЧИН У ЈАБУКОВЦУ ЈОШ УВЕК БЕЗ КАЗНЕ: Две године од убиства Раје Казимировића, његове мајке, сестре и сестричине - село памти све

Фото С. М. Јовановић

Сумња се да су они убијени два дана раније, а за овај злочин оптужени су Давор Пернић (36) из Јабуковца и Маја Бађикић (27) из Дупљана.

У порти храма у центру села, тек понеко је спреман да било шта прозбори.

- Памтимо све, али живот иде даље - понављају Јабуковчани на свако од питања о томе шта се променило од тренутка када су у засеоку Веља Вратна убијене њихове комшије.

- Шта се прича? Ништа се не прича. Прошло је време, људи су почели да брину о себи. Да ли је Раја имао пара или није, његово је. Био је штедљив и радан, домаћин. Причало се свашта, па се више не прича ништа - одмахује руком један од мештана.

На месном гробљу два дрвена крста за мајку и сина, Драгицу и Рају. На бетонској плочи свеже цвеће и упаљене свеће.

- Туга је то. Ни споменик још немају, а нико за тај злочин још увек није кажњен. Ми дођемо, запалимо свеће, променимо цвеће - кажу рођаци које затичемо на гробљу.

Јабуковчани невољно причају о злочину по којем су, иако вредни домаћини и сложни у свим акцијама које спроводе на уређењу села, постали "познати".

- Шта да вам кажемо? Ево скоро сретосмо Мају са мужем у селу, две године није долазио.

Жртве Драгица Казимировић, Раја Казимировић, Љубинка Оприкић и Драгана Јозељић, Фото архива

Давор је у притвору, још се ништа не зна, а њих нема па нема - додаје једна Јабуковчанка.

Истрагу у овом случају обележиле су бројне контроверзе. Од оне да је Пернић прво признао четвороструки злочин, па се предомислио и означио Мају као саучесницу, до проналаска доказа са њеним ДНК профилом, после скоро пола године од убиства и чињенице да је оптужница више пута враћана на дораду.

- Виши суд у Неготину донео је решење о потврђивању оптужнице против Пернића и Бађикићеве на које они имају право жалбе - сазнајемо у Вишем јавном тужилаштву у Неготину.

Оптужена Маја Бађикић, Фото архива

По окончању процедуре око евентуалне жалбе очекује се да суђење за злочин који је шокирао Србију коначно буде заказано.

За четвороструко убиство у Јабуковцу најпре је био осумњичен само Пернић, који је као мотив навео жељу да помогне својој љубавници и обезбеди јој новац за наводну трансплантацију материце, јер је тобоже била тешко болесна. После месец дана променио је исказ и рекао да му је она помагала у злочину. Бађикићева је, међутим, признала везу, тврдећи да јој је Пернић претио, али не и да има било какве везе са злочином.

Запуштено

ИМАЊЕ Казимировића прекрило је набујало растиње. Јабука поред куће испред које су убијене Драгица, Љубинка и Драгана повила се од рода и потпуно је заклонила. Десетак грађевина, амбара, шупа, стаја прете да се сруше. У дворишту више нема његових трактора и пољопривредних машина, а некадашњи Рајин аутомобил потпуно је зарастао у коров и шибље.

Оптужен Давор Пернић,Фото архива

КОРИСТОЉУБЉЕ

РАЈА је важио за скромног и повученог човека, који је до пензије радио као пекар у некадашњем неготинском "Житомлину", а од ране младости се бавио и пољопривредом.

Породица се ничим није истицала. Иако је Пернић након убиства признао да је у кући пронашао око 500 евра, тек касније је Рајин син Ненад пронашао у подруму и предао полицији торбу са око 10.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЖАС НА ПЕЦАЊУ: Звер обезглавила дечака (15)