МОГАО БИ ПОНОВО ДА НАПАДНЕ: У Поповцу код Ниша мештани стрепе од евентуалног изласка Саше Додића (50) из затворске болнице

Ј. ЋОСИН

22. 07. 2021. у 09:23

УМЕСТО затвора, Поповчанина Сашу Додића (50), који је избо троје комшија и покушао да повреди чак и дете, чека - Специјална затворска болница.

МОГАО БИ ПОНОВО ДА НАПАДНЕ: У Поповцу код Ниша мештани стрепе од евентуалног изласка Саше Додића (50) из затворске болнице

Марија Мичић са адвокатицом Сањом Рајковић / Фото Ј. Ћосин

Због тога што је он, 24. априла, у дворишту свог комшије Саше Илића, у стању неурачунљивости услед душевне болести, после краће расправе са Александром Мичићем због пса који му je нападао мачке, покушао да убије више особа, вештаци Специјалне затворске болнице у Београду предложили су да се Додић, уместо у затвор, упути на лечење. Одлуку о предлогу вештака, да се Додић упути на лечење, донеће Виши суд у Нишу почетком септембра, јер се у среду на припремном рочишту нису појавили ни оптужени, због лошег здравственог стања, али ни његов адвокат, који своје одсуство није најавио суду, па је кажњен са 20.000 динара.

Како су "Новости" већ писале, Додић је након свађе са Мичићем кухињском ножем напао њега и његову супругу Марију, која је у том тренутку за руку држала четворогодишње дете, које је телом покушала да заштити од помахниталог комшије. Док је са дететом покушавала да се склони у двориште комшије Илића, Додић ју је убо ножем у груди, наневши јој тешку телесну повреду опасну по живот. Покушавајући да Додића обори на земљу, њен супруг Александар задобио је убодну рану и тешку телесну повреду у стомак, а када је у помоћ притекао комшија Илић, Додић је насрнуо и на њега, наневши му такође повреду опасну по живот.

И док суд не одлучи о овом случају, који је потресао Поповац, мештани страхују да би њихов комшија могао да се врати када лекари процене да му се здравствено стање поправља, али и да би поново могао некога да повреди.

- После свега, ја не бих била у стању да се с њим сретнем очи у очи, чак ни у судници, а камоли на улици, јер не знам на шта је спреман - каже Марија Мичић. - Трауме су огромне, ноћима се будим, када ходам, стално имам утисак да ми је неко иза леђа. Надали смо се да ће добити неку дужу казну, па да знамо да ћемо бар 10 година да будемо мирни, па да се, ако треба, после тога и одселимо. Овако, сви смо и даље у страху.

ПРЕТИ МУ И ДОЖИВОТНА

МАРИЈИaН адвокатica Сања Рајковић каже да је за дело за које се терети Додић запрећена казна од 10 година до доживотне робије, али да су вештаци дали предлог да се он лечи, јер је доказано да болује од душевне болести.

- То је процена лекара, суд доноси одлуку на предлог здравствене установе у којој је смештен, органа старатељства или на предлог окривљеног, а суд по службеној дужности на девет месеци проверава основаност даљег боравка у тој установи - појашњава Рајковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе