ПОРОДИЦЕ ГЛЕДАЛЕ ХОРОР СЛИКЕ ИЗ ВЕЉИНЕ КУЋЕ СТРАВЕ: У поступку против Беливука и Миљковића до сада идентификовано пет жртава (ФОТО)

З. УСКОКОВИЋ

13. 07. 2021. у 21:38

ФОТОГРАФИЈЕ мучених и убијених, као и фото-документација из куће страве у Ритопеку и других објеката које су користили Вељко Беливук, Марко Миљковић и њихови најближи сарадници, у уторак су приказане члановима породица петорице младића који се воде као нестали.

ПОРОДИЦЕ ГЛЕДАЛЕ ХОРОР СЛИКЕ ИЗ ВЕЉИНЕ КУЋЕ СТРАВЕ: У поступку против Беливука и Миљковића до сада идентификовано пет жртава (ФОТО)

Фото: И. Маринковић

Реч је о Милану Љепоји, Здравку Радојевићу, Горану Величковићу Гоксију, Лазару Вукићевићу и Александру Глигоријевићу Пукију.

Ове породице имају статус оштећених и њима је омогућено да, уколико желе, погледају комплетну документацију из овог случаја, која је препуна језивих и стравичних фотографија.

- Члановима најужих породица предочени су и ДНК налази из којих је недвосмислено утврђено да су жртве њихови најмилији - наводи извор "Новости" из истраге. - На основу неких видео записа и фотографија обављена је на неки начин и идентификација сурово убијених. И процедурално је потврђено да су међу жртвама Љепоја, Радојевић и Величковић, а завршена је, на неки начин и идентификација преко фотографија Глигоријевића. Чека се да се званично саопшти његовом оцу, као и оцу Лазара Вукићевића, да је ДНК показао да су и они међу мртвима и да им се предоче прикупљени докази.

Сви докази, као и материјални трагови пронађени су и прикупљени у викендици у улици Ливадице број 3, у Ритопеку, али и другим објектима, које је користила ова криминална група.

Иначе, Тужилаштво за организовани кримининал проширило је истрагу против припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, због сумње да су починили још ова два злочина. Списку од тројице убијених, за који су прикупљени докази, придодата су од прошле недеље још два нова.

Наредба о проширењу истраге донета је 8. јула. Полиција и надлежно тужилаштво до сада су прикупили доказе за брутална убиства Љепоје, Радојевића, Величковића, као и Вукићевића и Глигоријевића. У решењу о проширењу истраге наводе се нови детаљи стравичних убистава за које је осумњичена ова екипа. У документацији тужилаштва истиче се да су Вукићевић и Глигоријевић ликвидирани само зато што су припадали супарничкој екипи. Наводно, Беливук и Миљковић су сумњали да их ова двојица прате и да хоће да их убију.

Припадници МУП Србије и ТОК утврдили су да је Вукићевић, по договору Беливука и Миљковића, преварен и намамљен 14. октобра прошле године да дође на састанак са Немањом Ђурићем у Радничкој улици у Београду. Ђурић га је, потом, одвео до куће у Ритопеку, где су за њима дошли и Срђан Лалић, Марко и Милош Будимир, Владо Драганић, Дејан Тешић и још неколицина још неидентификованих чланова групе.

После убиства Вукићевића, према тврдњама полиције и ТОК, осумњичени су покушали да униште трагове злочина тако што су просторију брисали хемијским средствима.

Четири месеца раније, на готово идентичан начин, намамљен је Александар Глигоријевић. Беливук и Миљковић, наводе из ТОК, посумњали су да их он прати и супарничкој екипи јавља куда се крећу како би их ови убили из "снајпера".

- Беливук и Миљковић су 16. јуна 2020. године, око поднева, намамили Глигоријевића да се састане са Марком Будимиром у Бетон хали - наводи се у списима тужилаштва. - Будимир је, потом, одвезао Глигоријевића до куће у Ритопеку, где су их чекали Беливук, Драганић, Никола Спасојевић, Небојша Јанковић, Срђан Лалић, Милош Будимир и још неколико непознатих особа. После убиства, Глигоријевићеву одећу су исекли и ставили у кесу, а пото су је однели у непознатом правцу. Просторију у којој су починили злочин пробали су да оперу хемијским средствима.

Убијени Глигоријевић био је председник ФК Текстилац из Оџака и једно време био је близак са Беливуком и Миљковићем. Наводно, био је задужен и за навијаче са севера Србије. Пре 17 година био је осуђен на 15 година затвора као припадник новосадске криминалне групе "Фирма", која је била огранак "земунског клана".

Ова група од скоро 30 ухапшених чланова, терети се и за злочиначко удруживање, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја, отмице...

За сада се сви осумњичени налазе у притвору, а Беливуку, Миљковићу и већини припадника групе шестесечни притвор истиче 2. августа. До тада се очекује да ће Тужилаштво за организовани криминал подићи оптужницу против ове монструозне екипе.

Архива

Против Беливука, Миљковића и осталих припадника њихове организоване криминалне групе, који се терете за најтежа кривична дела, истрага је покренута 4. фебруара, када се већина нашла иза решетака.

Беливук и Миљковић се терете да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Партизанове навијачке групе "Принципи". Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Крајем априла је у скривеној просторији објекта у Ритопеку, који је, како се сумња, користила ова криминална група, пронађена и машина за млевење меса, која је размонтирана и послата на вештачење. Сумња се да су у њој млевени остаци тела особа које су припадници клана ликвидирали, како би се решили материјалних трагова и доказа.

ПОЛИЦАЈАЦ КАО САУЧЕСНИК?

ВРАЧАРАЦ Лазар Вукићевић био је, наводно, близак са Александром Шарцем и Александром Халабрином, који су, такође, брутално убијени. Иза ликвидације све тројице, како се сумња, стоје Беливук и Миљковић. Сумња се да је у уклањању трагова нестанка и смакнућа младог Вукићевића, учествовао и у то време високи полицијски руководилац једне значајне криминалистичке службе. Истрага о свему овоме је у току.

ГЛИГОРИЈЕВИЋ: НАДАМ СЕ ДА ЈЕ МОЈ СИН ЖИВ

МИРКО Глигоријевић, отац Александра Глигоријевића Пукија (34) после два сата проведених у просторијама ТОК кратко је рекао окупљеним новинарима да је видео фотографију главе свог сина са црном траком преко уста. Он мисли да је његов син био жив када је фотографисан.

Фото: Приватна архива

- Колико знам, Александров ДНК није пронађен, а супруга и ја смо још пре седам месеци дали биолошке узорке - рекао је Мирко, који и даље гаји наду да му је син жив и да је "само склоњен негде". - Са Вељком Беливуком био је у добрим односима, чак се и радовао када је Веља ослобођен за убиство на шинама. Не знам шта је кренуло по злу.

Иначе, Александар има ћерку од 13 година, која стално пита за оца.

- Ми не знамо шта још да кажемо, дете чита новине и види свашта. Нисам могао сину да забраним да буде навијач, волео је то. Последњи пута сам га видео 3. маја, али ми није деловао забринуто. Он нама о навијачима и тим дешавањима никад ништа није причао.

Из Тужилаштва је у уторак уплакана изашла и Милена Љепоја, сестра Милана Љепоје, која је сазнала да је ДНК њеног брата пронађен у кући смрти у Ритопеку. Она није желела да одговара на питања новинара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)