ПОГРЕШАН ЧОВЕК У ЗАТВОРУ? Да ли нови снимак туче у Алексинцу расветљава дилему ко задаје смртоносан ударац Алекси Стојменовићу

Ј. ЋОСИН

08. 07. 2021. у 21:32

СНИМАК туче у алексиначком ресторану, у којој је средином маја настрадао Алекса Стојменовић (25), а који је недавно освануо на друштвеним мрежама, окупио је у четвртак на десетине грађана, породицу и пријатеље ухапшеног и окривљеног за овај догађај Огњена П. (18) испред зграде суда у Нишу.

ПОГРЕШАН ЧОВЕК У ЗАТВОРУ? Да ли нови снимак туче у Алексинцу расветљава дилему ко задаје смртоносан ударац Алекси Стојменовићу

Фото: Новости

Они су желели да искажу незадовољство, јер се, како тврде, на снимку види да је кривац за смртоносни ударац неко сасвим други.

Јер, како тврде, јасно се види да Огњен, који је већ готово два месеца у притвору, није задао ударац Алекси, већ је то, по њима, урадио неко други.

- На снимку се јасно види да најпре Б. Ч. прилази и вуче за уво Д. И. (17) и иницира почетак туче. Тада прилази М. С. како без њега не би прошла ниједна расправа. Огњен П. све време посматра тучу и нема контакт са Алексом, који је неколико тренутака касније утрчао и наводно задао више удараца у главу Д. Ј. (17). Затим га Д. М. повлачи назад, док Огњен замахује, али, промашује Алексу. Тада неко стаје између њих, Огњен се повлачи назад, а у том тренутку на снимку се види да неко задаје Алекси ударац. У тренутку када младић пада од задобијеног ударца, Огњен стоји барем два метра даље. Тада Н. Н. лице неким предметом, које се види на снимку, задаје ударац Алекси. Многи су видели Н. Н. лице, али ћуте - сматрају и објашњавају окупљени грађани.

У мајицама са натписима "Радите посао поштено, нађите убицу" и "Ослободите Огњена", као и транспарентима "Нађите правог убицу", породица и пријатељи ухапшеног средњошколца задржали су се око сат времена да мирним протестом укажу да је "погрешн човек иза решетака, док је убица на слободи".

- Више од 50 дана је у притвору, рекао бих ни крив ни дужан. Ово је спонтана реакција, апел, а не притисак на тужилаштво да ради свој посао како треба. Он је сигурно невин, само је био на погрешном месту у погрешно време. Имамо и видео-снимак са тог догађаја, који кружи друштвеним мрежама, на којем се види да он није задао тај ударац, да је преминулог неко са леђа ударио флашом, и тај се сад крије. Огњен није био у близини - каже Ђорђевић и додаје да је безазлена расправа прерасла у масовну тучу, која се трагично завршила.

УХАПШЕНА И ВЛАСНИЦА РЕСТОРАНА

КАКО смо већ писали, након туче у једном од алексиначких локала у којој је задобио тешке повреде главе, Стојменовић је преминуо у нишком Клиничком центру. Неколико дана након тога, ухапшена су тројица младића од којих се Огњен П. сумњичи да је извршилац кривичног дела, а након тога је ухапшена и власница ресторана због сумње да је сакрила дигитални рекордер за видео-надзор и тако ометала истрагу.

Полиција је затим ухапсила и двојицу тинејџера за које се сумња да су учествовалa у тучи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)