БРАЋА СЕ СУКОБИЛА ЗБОГ ТАРТУФА: Подигнута оптужница због убиства Предрага и Станислава Јеличића из Футога

С. КОСТИЋ

16. 06. 2021. у 20:36

ВИШЕ јавно тужилаштво у Сремској Митровици подигло је оптужницу против Дејана Ерића (39) из Јарка због сумње да је починио убиство, као и због недозовољеног поседовања оружја.

БРАЋА СЕ СУКОБИЛА ЗБОГ ТАРТУФА: Подигнута оптужница због убиства Предрага и Станислава Јеличића из Футога

Место где се догодио крвави обрачун

Оптужницу која је подигнута против његовог брата Небојше Ерића (37), Виши суд је вратио у тужилаштво на допуну, потврђено је "Новостима" у овом суду, уз напомену да још увек разматрају акт поднет против Дејана.

Браћа Ерић су ухапшена због сумње да су учествовали у убиству Предрага Јеличића (43) и његовог рођеног брата Станислава (37) из Футога. Све се догодило 6. децембра 2020. у шуми у потесу села Јарак, код Сремске Митровице. Ерићи су се тог јутра срели у шуми са Јеличићима, где је већ било неколико групица људи, који су дошли у лов на тартуфе. Према налазима из истраге, прво су се посвађали, да би свађа ескалирала у тучу.

- Јеличићи, који су у том тренутку имали копалице, насрнули су на Ериће, а онда је Дејан испалио неколико хитаца у једног брата, а Небојша у другог - наводи наш извор из истраге, додајући да је Дејан у полицији хтео да заштити брата, па је рекао да је он пуцао у обојицу. - Међутим, налазом "парафинске рукавице" пронађене су барутне честице и код њега, што је било довољно за подизање оптужнице.

И после шест месеци од ове трагедије, чији је повод, највероватније борба за територију, полицијске патроле и даље обилазе познате локације на којима се одвија лов на тартуфе. То је и разлог што на подручју Сремског округа, од тада није забележен ниједан инцидент међу трагачима на "златне гљиве".

Иако је често долазило до сукоба и борбе за тржиште, ово је прво убиство у Србији, због лова на тартуфе. Тровање паса, бушење гума на аутомобилима, били су само неке од порука да трагачи нису пожељни на том терену.

"ПОДЗЕМНО БЛАГО" ВРЕДНО И ДО 150 ЕВРА

ТАРТУФИ или како их још зову "подземно благо" могу се наћи на много локација у Србији. Црни тартуфи се продају од 50 до 150 евра по килограму, док су бели много скупљи и они могу да достигну цену и до неколико хиљада евра. Углавном расту по шумама, у непосредној близини река, а капитални примерци могу се наћи на Фрушкој гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)