СНИМИО КАКО КАСАПИ ПРИЈАТЕЉА: У селу Чента код Зрењанина Никола Срдић (37) усмртио Радомира Перишића (43)

Б. ГРУЈИЋ

16. 06. 2021. у 22:00

БЕОГРАЂАНИН Никола Срдић (37), како се сумња, убио је у понедељак свог пријатеља Радомира Рашу Перишића (43) у селу Чента, надомак Зрењанина. Према незваничним информацијама, Срдић је Перишића најпре усмртио ножем, а затим искасапио његово тело, које је затим закопао на депонији на Белом брегу, на периферији Ченте. Поред је наводно била и најлон кеса пуна марихуане.

СНИМИО КАКО КАСАПИ ПРИЈАТЕЉА: У селу Чента код Зрењанина Никола Срдић (37) усмртио Радомира Перишића (43)

Фото: Б. Грујић

Приликом хапшења, Никола је код себе, како сазнајемо, имао ваздушни пиштољ и четири метка, који су му одузети, а у кући је пронађена футрола за тај пиштољ. Мотив свирепог злочина, засада није познат. Очигледно је да се Перишић нешто замерио свом пријатељу, са којим је, како тврде њихове комшије био нераздвојан. Полицију је о свему што се догодило обавестила Срдићева невенчана супруга Жаклина.

- Нисам ништа знала, све док ми Никола у уторак није рекао да је убио Рашу. Нисам му веровала, све док ми није показао снимак на свом телефону, на којем се види како касапи тело - узнемирено каже Жаклина, потврђујући да је она непосредно после тога позвала полицију и пријавила злочин. - Никада није био груб и насилан према мени, нити према деци, са нама живи и моја ћерка из првог брака. Не знам шта се у његовој глави догодило.

Комшије, збуњене и узнемирене појавом великог броја полицијских возила у њиховом, иначе мирном сокаку, причају да су у уторак у раним поподневним сатима у више наврата приметили Срдићев бели "југо", којим се возикао тамо, овамо, а у једном тренутку аутомобил је погодила лопта, којом су деца играла фудбал у близини куће, која је власништво Драгана Арсића, старијег мештанина Ченте, који се неколико година налази у Дому за стара лица у Панчеву. Драганов брат Зоран, је наводно од брата откупио ту кућу, па је уступио Срдићу, који је претходно са супругом, децом и другаром Рашом, живео под киријом, у кући у истој улици, само неколико десетина метара удаљеној.

- Једва смо их се решили, унапред је дао неколико кирија, али не дај боже ником - тихо је прозборила старија жена која је Срдићу изнајмила део куће. - Било је ту цике и вике, звали смо у више наврата полицију.

АУТО-МЕХАНИЧАР

НИКОЛА је по струци ауто-механичар. Посао му је откако смо се почетком године доселили из Београда у Ченту, баш кренуо - прича плачним гласом Жаклина.

Један од комшија прича да је Срдић са Перишићем по цео дан седео у сеоској кафани:

- Тамо се скупља свакакав свет, не бих ја о томе. Полицији сам дао изјаву и рекао да нисам приметио никакво насиље, буку у кући где су боравили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)