НАМАМИЛА МУЖА У КИЈЕВ ДА ГА УБИЈУ? Пријавила га да финансира терористе

Е. Х.

15. 06. 2021. у 21:45

УКРАЈИНСКА полиција осумњичила је српску држављанку Јелену С. да је са рођеним братом организовала убиство супруга Милована Рогановића (57), власника кијевске фирме "Делта спорт".

НАМАМИЛА МУЖА У КИЈЕВ ДА ГА УБИЈУ? Пријавила га да финансира терористе

Фото: Принтсцреен

Злочин је, према писању тамошњих медија, требало да буде извршен у Кијеву.

Криминалистички инспектори су, међутим, дошли до информација о припремању злочина и шта се спрема српском бизнисмену, и у договору са њим, извели су готово филмску превару како би похапсили осумњичене.

- Украјински полицајци су лажирали Рогановићеву отмицу 7. јуна и снимак овог фингираног киднаповања намерно су проследили медијима и порталима три дана касније - наводи саговорник "Новости" упознат са случајем. - Убрзо, након тога, ухапшен је један од чланова организоване криминалне групе, који је, како се сумња, требао да почини директну ликвидацију. Код њега је пронађено и 10.000 евра, које је добио од наручиоца злочина.

Према извештавању кијевских портала, план криминалаца је био да отму Рогановића, а да га потом присиле да потпише одређена документа, којим би имовина, вредна више од шест милиона евра, припала његовој супрузи Јелени, и затим га убију. Како је због пандемије вируса корона већину времена проводио у свом стану у Београду, смишљена је својеврсна превара да се он намами у украјинску престоницу.

Фото: Депоситпхотос

- Супруга је поднела кривичну пријаву против њега у којој се наводи да он финансира терористе - каже наш саговорник. - Полиција га је позвала да дође у Украјину и одговори на оптужбе. Рогановић је отпутовао, јер су то биле бесмислице. Убрзо су Украјинци, међутим, дошли до података да се спрема његово убиство и да је пријава о финансирању терориста била само мамац да се он појави у овој земљи.

У договору са њим одлучено је да се лажира отмица, како би се похапсили кривци. Инспектори су убрзо дошли до сазнања да се иза пакленог плана, наводно, крију супруга Јелена и њен брат.

- Сумња се да је Јелена у договору са братом крајем прошле године контактирала с украјинским криминалцима како би за стан у Москви, који се процењује на два милиона долара, починили злочин - саопштили су званичници украјинске полиције.

Рогановићева супруга, иначе, са мајком и братом поседује и ресторан у главном граду Русије. Ипак, према тврдњама украјинских истражитеља, када је њен муж поднео захтев за развод, она је одлучила да се домогне његове имовине. Ко је смислио детаље злочина сада се утврђује.

Украјинска полиција о овом случају још није обавестила српске колеге, а српски бизнисмен се јуче вратио у свој стан у Кијеву.

ПРИЈАВЕ ЗА НАСИЉЕ

СУПРУЖНИЦИ Рогановић имају заједничко малолетно дете, а према тврдњама људи који их познају, Јелена је бранила Миловану да га виђа. Да би избегла сусрете у једном моменту пријавила је супруга за насиље и затражила је да му се изрекне мера неприлажења, што је и урађено 17. маја ове године. Рогановић је негирао било какво насиље према супрузи или детету. С друге стране, одмах после тога, Јелена је пријавила супруга да је одвео дете и "да је нестао". Реагујући по овој пријави припадници београдске полиције контактирали су с нашом амбасадом у Украјини и покушали су да га пронађу. Али он није био на адреси у Кијеву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)