ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА Овим речима се Олгица бранила: Све услуге које сам пружала пацијентима биле су козметичке природе

Н. БИЈЕЛИЋ

04. 06. 2021. у 06:00 >> 04:26

НИСАМ крива. Негирам све наводе кривичне пријаве. Никада се нисам представљала као стручњак из области медицине. Све услуге које сам пружала пацијентима биле су козметичке природе.

ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА Овим речима се Олгица бранила: Све услуге које сам пружала пацијентима биле су козметичке природе

Олгица Маркановић / Фото Инстаграм

Ово је јуче, на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, у своју одбрану изнела Олгица Маркановић (31), осумњичена да је неовлашћено пружала медицинске услуге из области естетике. На терет јој се стављају тешко дело против здравља људи, надрилекарство, надриапотекарство, као и неовлашћено бављење одређеном делатношћу.

За сада се полицији јавило 11 особа, које су, како тврде, имале одређене проблеме након што су код ње биле на третману.

- Третмане пацијентима сам пружала уређајем "плазма пена", који не представља медицинско средство, већ козметичко, а поседујем и сертификат за његову употребу - рекла је, између осталог, Маркановићева.

- Претпостављам да су здравствени проблеми код оштећених пацијената могли да настану уколико се нису придржавали стриктног упутства за адекватан опоравак. Рецимо, коришћењем соларијума или су се излагали сунцу пре него што се кожа опоравила.

ОДБРАНА Адвокати Јована Ралевић и Никола Думнић, Фото З. Јовановић

Фото Архива

На предлог Тужилаштва, Први суд јој је одредио притвор до 30 дана, јер нема пријављено боравиште на територији Србије.

Ова одлука је донета и због опасности да би боравком на слободи могла да утиче на оштећене и сведоке, као и да би могла да понови кривично дело.

Маркановићева је ухапшена у уторак на граници са Хрватском. Она је јуче, према незваничним информацијама, рекла да нигде није бежала, већ да је приведена када је хтела да се јави на позив полиције. Наводно је казала и да је све ово "организована хајка против ње".

У даљем току поступка тужилаштво ће испитати све оштећене и сведоке, наредити вештачење телесних повреда оштећених и по потреби предузети друге неопходне доказне радње, ради доношења коначне одлуке.

 

Усмено преписивала лекове

МАРКАНОВИЋЕВОЈ се на терет ставља да је од априла прошле до половине јануара ове године, у нерегистрованом Медицинско-естетском центру Tayas пружала и изводила медицинске естетске захвате над пацијентима (спаљивање хрскавице носа, спаљивање младежа и ожиљака, спаљивање капака) и усмено преписивала лекове, што је све за последицу имало тешко нарушавање здравља пацијената. У томе јој је, како се тврди, помагала Ј. Т., која јој је омогућила простор, примала пацијенте и давала им консултације. Против Ј. Т. ће пријава бити поднета у редовном поступку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)