ПРИСВОЈИО 154.200 ЕВРА: Осумњичени довео у заблуду оштећеног трдесетогодишњег мушкарца

Н. Б.

03. 06. 2021. у 12:35

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Београду, Одељења за сузбијање привредног криминала Управе криминалистичке полиције ухапсили су Д. А. (50) због сумње да је извршио кривично дело превара, на штету четрдесетогодишњег мушкарца.

ПРИСВОЈИО 154.200 ЕВРА: Осумњичени довео у заблуду оштећеног трдесетогодишњег мушкарца

Фото: Д.Н.

Он се терети да је оштећеног довео у заблуду да ће заједнички пласирати на тржиште робу једног заштићеног бренда и за ту сарадњу од њега узео прво 33.200 евра, а потом још 8.000 евра за прикупљање потребне документације.

Такође, како се сумња, Д. А. је истог оштећеног довео у заблуду да ће заједнички инвестирати у испитивање тржишта за продају два позната хотела у Београду и на име те инвестиције од оштећеног узео прво 60.000 евра, а потом још 53.000 евра. Овим трансакцијама осумњичени је прибавио противправну имовинску корист од укупно 154.200 евра.

Осумњичени је данас саслушан у Првом основном тужилаштву у Београду. Како је саопштено, он није оспорио да је од оштећеног преузео новац на име пословне сарадње, али је негирао да је имао намеру да га превари, већ се договорени послови нису реализовали због промењене ситуације на тржишту услед корона вируса.

Тужилаштво је поднело предлог за одређивање притвора у трајању од 30 дана према окривљеном Првом основном суду у Београду због постојања особитих околности које указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на сведоке и оштећеног.

Тужилаштво ће у истрази испитати оштећеног и сведоке, прибавити писане и све друге доказе, након чега ће бити донета одлука о даљем току поступка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)