"ЖРТВИ СЕ ПРУЖА ПСИХОЛОШКА ПОМОЋ": Огласила се школа после злостављања ђака са сметњама у развоју

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

26. 05. 2021. у 15:08

СТРАВИЧАН чин догодио се у Основној школи "Славко Родић" у Бачком Јарку пре недељу дана, када су двојица ученика 8. разреда злостављала друга из школе, ђака 7. разреда, иначе дечака са сметњама у развоју.

ЖРТВИ СЕ ПРУЖА ПСИХОЛОШКА ПОМОЋ: Огласила се школа после злостављања ђака са сметњама у развоју

Фото: Н. Карлић

У Основној школи "Славко Родић" потврђују да се 18. маја догодило насиље трећег степена и наводе да су, одмах по сазнању, поступили по протоколу. Организована је психолошка подршка ученику, жртви насиља, од стране школе, Центра за социјални рад и биће организована подршка психолога Дечје болнице у Новом Саду.

Фото: Н. Карлић

- Случај је одмах пријављен свим надлежним институцијама - Школској управи Нови Сад, МУП, Центру за социјални рад, који даље поступају према својим надлежностима - каже Маја Грковић, директорка школе. - Воде се разговори са ученицима и наставницима у цуљу смиривања посттрауматских реакција и пружања психолошке помоћи.

Фото: Н. Карлић

У Бачком Jарку, месту у општини Темерин са нешто више од 5.600 душа, разумљиво, све је шокирало и узнемирило сазнање о злостављању дечака. Згрожени гнусним делом, мештани веле да се никада нешто слично није десило у њиховом месту, и да би почионице, али и њихове родитеље, требало строго казнити.

 

Фото: Н. Карлић

- Сви смо у шоку и неверици - каже нам старија мештанка. - Не могу ни да замислим како је било том детету које је било жртва обесних вршњака. Желим му да се што пре опорави од свега и, ако може, да заборави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТАЦ УБИЈЕНЕ МИЛЕНЕ СКРХАН БОЛОМ: Није јој било спаса, много ми је тешко... - стравично убиство у Крагујевцу