НИШКИ ХАНИБАЛ ЛЕКТОР: Робијао због убиства девојке и комшије, а онда преклао цимера у ћелији и гризао му уши

Novosti online

24. 05. 2021. у 20:00

МАРКО Јовановић (29) из Ниша, по почињеним зверствима, један је од најсуровијих затвореника у Србији. У затвору је добио надимак - Ханибал Лектор.

НИШКИ ХАНИБАЛ ЛЕКТОР: Робијао због убиства девојке и комшије, а онда преклао цимера у ћелији и гризао му уши

Фото архива

Нишки Ханибал је прво 31. октобра 2010. године починио злочин који је шокирао југ Србије. У Нишу је убио је некадашњу девојку Данијелу Јовановић (27) и њеног друга и првог комшију Александра Kитановића (23). Данијелу је напао згради у Улици Мајаковског 91 у којој је живела. Сакрио се иза угла у ходнику на првом спрату зграде, код лифта, а када је она пошла да откључа врата, притрчао је и избо је ножем у груди и стомак. Убица је онда насрнуо и на Данијелиног првог комшију из зграде Александра Kитановића (23), који је покушао да јој помогне.

Марко Јовановић/Privatna arhiva

 

Ухапшен је након четири дана скривања, а три године касније му је и изречена максимална казна од 40 година затвора.

Јовановић је своју бившу девојку, са којом је био у вези годину и по дана, пратио након раскида и претио јој. Њена породица је полицији пријављивала његове претње.

На робији је починио још један злочин од ког се леди крв у жилама. Обдукциони налаз је показао да је 21. децембра 216. године прво задавио Рамиза Шарића (34) цимера у ћелији нове „Падинске Скеле“, па га онда секао по врату. На гркљану жртве остало је десетак посекотина. На крају, лежећи крај мртвог цимера, гризао му је уши. Затворски чувари су зидове ћелије затекле исписане крвљу убијеног.

Јовановић и Шарић два месеца су делили ћелију. Затвореници су причали да је Шарић данима физички и психички малтеретирао Нишлију. Нaводно, тражио му је и да га сексуално задовољава.

Нишлији се и даље суди за овај злочин. Казна, колико год дуга да буде, неће утицати на његов боравак иза решетака. По закону, не може да буде у затвору дуже од максималне казне од 40 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)