ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ЗА НЕОБИЧНУ ОТМИЦУ У ЛЕШТАНАМА: Окривљени Никола Јовановић трвди да никога није отео и тукао

С. Ј. М.

17. 05. 2021. у 17:32

БЕОГРАЂАНИН Никола Јовановић, којем је данас почело суђење у Вишем суду, негирао је да је пре три године отео, тукао, мучио и 21 дан држао затвореног у стану у Лештанама познаника Игора Младеновског, који му је дуговао новац.

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ЗА НЕОБИЧНУ ОТМИЦУ У ЛЕШТАНАМА: Окривљени Никола Јовановић трвди да никога није отео и тукао

Фото: Танјуг

Он тврди да је оштећеном помагао, јер га је жена избацила из стана и дозволио му да буде у том његовом незавршеном стану.

- Игор је све време имао телефон, лаптоп, кључ од стана, ту му је долазила супруга да разговарају, ишао је на Златибор и сваког понедељка и петка се јављао у полицијску станицу Миријево, јер је чекао екстрадицију у Македонију, пошто је и тамо направио неке проблеме - испричао је Јовановић, напоменувши да је Младеновски касније напустио стан, а да му се није јавио и да га је оставио откључаног.

Јовановић је износећи одбрану испричао да је Младеновског упознао као радника Електродистрибуције који му је обећао помоћ да добије бројило за струју у локалу који је закупио, јер ЕДБ није хтела да му изда дозволу, пошто је тај простор био у нелегалном објекту на Бановом брду.

ОШТЕЋЕНИ У МАКЕДОНИЈИ

ОШТЕЋЕНИ Игор Младеновски није дошао на суђење, јер суд не успева да му уручи позив. Он је наводно отишао у Македнију у Куманово, а суд за сада не успева да пронађе тамошњу адресу.

- Младеновски је дошао у оделу ЕДБ, имао је легитимацију, ушли смо на разговор код неке правнице и ја сам сутрадан добио струју. За то сам му платио и био веома захвалан. Више пута смо седели заједно, једном ми је тражио позајмицу, дао сам му и он је то вратио. После се показало да му је та легитимација била фалсификована и да уопште није радник ЕДБ, па је и ухапшен због тога. Једног дана је дошао испред моје зграде сав уплакан и пребијен. Преварио је неке људе из Вишњичке бање. Узео им је новац, а није обезбедио бројила. Рекао је да је питање живота и смрти и тражио да му позајмим 10.000 евра. Нисам имао, али је почео још више да плаче и говори да је мртав човек и да сам му ја једина шанса. Невољно сам му дао мој аутомобил "тоуарег" да га прода и намири дуг и он је то и урадио, а да мени за месец дана врати новац.

Јовановић је испричао да му је Младеновски касније уместо пара дао свој "пежо 4007", који је ценио 7.000 евра:

- Једном ме звао да одем код њега кући, јер му жена плаче на телефон да видим шта се дешава. Отишао сам, а тамо су били њен отац и брат и испричали ми да им стално долазе људи, које је Игор Младеновски преварио и траже новац, да су они поштени и да жена хоће да се разведе. Отишао сам по њега на аутобуску станицу одакле ме звао и одвезао га кући, да разговара, а жена му је већ била спаковала ствари да се исели. Хтео сам да му помогнем, па са га одвезао у свој незавршени стан у Лештанама, који није имао купатило, нити опремљену кухињу. Комшији Браниславу сам рекао да је у проблемима, избацила га жена из стана, нема где да спава и замолио да му дозволи да користи његово купатило. Иначе, док је ту боравио преварио је и Браниславовог таста и узео му новац да му нешто заврши.

Јовановић је казао да су Младеновског због дуга тражили извесни Ћело, Мићко и Дебели Славко и звали њега, јер је Младеновски женином брату рекао да свима, који га траже, даје Николин број, а около је причао да има брата Николу са Миријева који га штити:

- Натоварио ми је на врат непознате људе, којима је дуговао новац. Излаз из проблема Мледновски је видео у продаји стана, што је и учинио и вратио дугове. Новац је носио Ранко Стојановић, који је познавао те људе, јер Мледеновски није хтео да се среће са њима. Иначе је са тим Ћелом ишао три дана на Златибор да заврше неки посао и то баш у периоду кад је тврдио да је брутално тучен и мучен у Лештанама. Све је измислио да би био жртва и психички и материјално уништио неколико људи и породица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)