НАСЛОНИО МУ ПИШТОЉ НА ГРУДИ, ПА ПОВУКАО ОКИДАЧ: На суђењу пуштен узнемирујући снимак убиства Србина Милана у Филаделфији

Novosti online

15. 05. 2021. у 11:42

У САД је почело суђење осумњиченом за убиство Србина Милана Лончара који је упуцан у јануару у Филаделфији док је шетао пса.

НАСЛОНИО МУ ПИШТОЉ НА ГРУДИ, ПА ПОВУКАО ОКИДАЧ: На суђењу пуштен узнемирујући снимак убиства Србина Милана у Филаделфији

Фото: Принтскрин

Током припремног рочишта у судници приказан је видео снимак на коме се види како Милан шета са псом, кад га изненада пресрећу двојица мушкараца и крећу да га пљачкају, а један му држи пиштољ прислоњен на груди. Након што су му претресли џепове Милана су упуцали.

Камере су снимиле како двојица нападача беже и како Милан крвав покушава да позове неког телефоном, а потом пада на плочник. Кад је полиција стигла после неколико минута и даље је чврсто држао поводац. Одмах је пребачен у најближу болницу где је убрзо проглашен мртвим.

Џозефус Дејвис (20), један од осумњичених за убиство, који је живео неколико улица даље од места пуцњаве, нем је седео у судници у уторак. Чак седморица полицајаца сведочила су о снимку са надзорних камера, одећи коју је Дејвис носио, а коју су камере снимиле и траговима барута који је пронађен на његовој јакни.

У судници су били и мајка и сестра настрадалог младића, али и Миланова девојка Оливија Горски.

Инспектор Торстен Лук, који је радио на прикупљању доказа и снимака са видео надзора, објаснио је како су после пуцњаве, која се догодила око 19 сати, двојица осумњичених кренули да беже у правцу југа преко паркинга и прескачући ограду. Касније су их камере снимиле како шетају у оближњој улици, а потом су уснимљени како улазе у улицу где је Дејвис живео.

Недуго потом снимљени су како улазе на задње седиште украденог аутомобила "форд фокус", а око 20.30 сати тај аутомобил уочио је један полицајац на другом крају града и видео како тројица мушкараца, међу којима је био и Дејвис, излазе из возила.

Други осумњичени и даље се налази у бекству, а очекује се да ће наредно рочиште бити одржано 1. јуна.

Подсетимо, Милан је убијен 15. јануара само неколико стотина метара од куће где је живео. Пореклом је из Србије, али је одрастао и школовао се у Филаделфији. Лончар је дипломирао на Темпл универзитету у децембру 2019. године.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)