ОПТУЖЕН КАЛАЧ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Кријумчарење цигарета у вредности од скоро 1,2 милиона марака

В.М.

14. 05. 2021. у 11:43

ТУЖИЛАШТВО Босне и Херцеговине подигао је оптужницу против Мевљудина Калача(44) из Рожаја у Црној Гори, који је у притвору, због сумње да се бавио кријумчарењем цигарета, речено је “Новостима” у Тужилаштву БиХ.

ОПТУЖЕН КАЛАЧ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Кријумчарење цигарета  у вредности од скоро 1,2 милиона марака

Фото: ПУ Смедерево

Калачу се “ставља на душу” с да је, 20. Фебруара, возећи камион , из Црне Горе у Босну и Херцеговину, прокријумчарио велику количину цигарета, која није заведена у царинској документацији. Превозио их је, како се наводи у оптужници, “ скривене у камиону, који је превозио секундарне папирне сировине из правца Црне Горе, ка крајњем одредишту у Хрватској” .

-Након уласка у БиХ, службеници Управе за индиректно опорезивање (УИНО) БиХ, камион су под пратњом спровеле на царински терминал у Сарајеву, где је употребом специјалистичке опреме за скенирање и прегледе терета, откривена количина од 292.499 кутија цигарета, процење тржишне вредности од 1.149.872,07 КМ!

Цигарете су заплењене и одузете, а оптужени је ухапшен и од тада се налази у притвору.

- Ова заплена, једна је од највећих заплена кријумчарених цигарета у Босни и Херцеговини-каже Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)