ЈАСНО ЈЕ ДА ТАПУШКОВИЋ ШТИТИ СВОГ КЛИЈЕНТА: Министар Стефановић реаговао на исказ браниоца Горана Папића

Новости онлине

29. 04. 2021. у 15:17

МИНИСТАР одбране Небојша Стефановић огласио се након данашњег саслушања, у оквиру истраге која се води против бившег заменика начелника СБПОК-а Горана Папића због трговине утицајем.

ЈАСНО ЈЕ ДА ТАПУШКОВИЋ ШТИТИ СВОГ КЛИЈЕНТА: Министар Стефановић реаговао на исказ браниоца Горана Папића

П.Милошевић

Реаговање министра Стефановића на изјаве адвоката Бранислава Тапушковића, браниоца оптуженог Папића, преносимо у целости:

- Поводом исказа адвоката Тапушковића о поступку у којем учествујем као сведок, а који у већем делу не одговара истини, желим да истакнем да нити сам имао везе са групом која је предмет овог поступка, нити сам имао везе са поступањем полиције и са враћањем спорног возила. Нити било ко у ланцу свих који су поменути у поступку тврди да сам ја тражио да се то возило врати. То чак не тврди ни осумњичени, који је Тапушковићев клијент, како ми је тужилац предочио.

Такође, ниједан члан колегијума министра унутрашњих послова није дао било какву изјаву у истрази, нити је тврдио да је на колегијуму министра унутрашњих послова донета било каква одлука која би се тицала поступања полиције у вези са овим случајем. Потпуна је неистина и тврдња адвоката Тапушковића да сам негирао изјаве различитих полицајаца у овој истрази. Тврдио сам да не знам за њихова поступања, јер мене нису обавештавали о тим одлукама. Да ли су некога обавестили о њима и да ли су поступали, то не знам.

Инсистирао сам да је њихова једина обавеза била да поступају по закону и да обавесте о свему јавног тужиоца и да могу поступати само по налогу јавног тужиоца. Наводи да сам негирао изјаве седморице полицајаца потпуна су измишљотина, нити су они у тим истим изјавама рекли било шта што се везује за мене. Ниједан од тих полицајаца, у својим изјавама, онако како је то мени предочио јавни тужилац, није рекао да сам имао било какве везе са овим случајем, већ је то искључиво тврдио осумњичени, односно Тапушковићев клијент, чије тврдње негирам.

Јасно ми је да Тапушковић штити свог клијента, као и да његов клијент има право да у изношењу своје одбране износи и неистине, док сам ја, као сведок, обавезан да говорим истину. Осумњичени износи своју одбрану преко свог адвоката на начин како мисли да треба, а адвокат Тапушковић је већ у данашњој изјави изнео низ неистина које се тичу мог исказа, о чему може да посведочи јавни тужилац, као и записник из поступка. Истичем да дајем пуну подршку надлежним државним органима да се сваки од ових поступака доведе до краја и да открију везе свих, па и из полиције, са организованим криминалним групама и увек ћу лично бити доступан надлежним државним органима да помогнем у овој борби - рекао је министар Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)