МАРИЈА ЛУКИЋ ЗА "НОВОСТИ" ПОСЛЕ ЈУТКИНОГ ИЗЛАСКА ИЗ ЗАТВОРА: Не би опростила друштву ако се не осуди овакво понашање

С.Бабовић

23. 04. 2021. у 10:30

МИЛУТИН Јеличић Јутка пуштен је данас на слободу након што је издржао тромесечну затворску казну. Том приликом за "Новости" је говорила Марија Лукић.

МАРИЈА ЛУКИЋ ЗА НОВОСТИ ПОСЛЕ ЈУТКИНОГ ИЗЛАСКА ИЗ ЗАТВОРА: Не би опростила друштву ако се не осуди овакво понашање

Фото: С. Б.

- НИСАМ била еуфорична када је одлазио у затвор, сада нисам утучена када је ту одлсужио затворску казну- каже у првој рекацији за “Новости” Марија Лукић, оштећена у случају који се против бившег челника општине Брус Милутина Јеличића водио пред Основним судом у Крушевцу и који је данас напустио затвор у Ћурији после три месеца беузусловног боравка.

Јеличић се, да посетимо, нашао иза затворских решетака 25. јануара, због кривичног дела недозвољене полне радње по пресуди донетој 10. августа, 2020. године, а која је потврђена након жалбеног посутпка пред Вишим судом у Крушевцу у новембру исте године.

Марија Лукић се нада да друштво неће аблирати Јеличића и неће у будућности стимулисати такве појаве.

- Надам се да Јеличић неће бити више на некој функцији, у прилици и позицији да се понаша као што је то раније чинио-каже за “Новости” Марија Лукић, данас председница Фондације која помаже угроженим женама.

ЗАШТО ЈЕ У СТВАРИ БИО У ЗАТВОРУ ЈУТКА

Јутка није осуђен због слања СМС порука, односно кривичног дела полно узнемиравање према својој бившој сарадници. Иза решетака је био због тежег кривичног дела, недозвољене полне радње.

Да се „случај Јутка“ приводи крају било је дефинитивно јасно 28. децембра, 2020. године, када је Основни суд у Брусу, као месно надлежан одбацио као неосновану Јуткину молбу за одлагањем одласка иза решетака, због, како је навео, здравствених разлога. И Виши суд у Крушевцу је био истог мишљења и своју одлуку проследио бруском суду 21. јануара ове године. Јутка, који је сада опозициони одборник ГГ „За модеран Брус“ судило се пред Основним судом у Брусу и Основним судом у Крушевцу.

МУП је поднео, да подсетимо, Основном јавном тужилаштву у Крушевцу кривичну пријаву против Јутке у којој је било обухваћено 7 жена, док је тужилаштво је покренуло поступак само у случају Марије Лукић истог лета. Суђење пред Основним судом у Брусу пресељено је у Крушевац одлуком Врховног касационог суда након бројних контраверзи које су пратиле процес.

И суђење у Крушевцу обележили су бројни покушаји одлагања, изостајања са суђења, али и окупљања невладиних организација које су подржавале Марију Лукић с једне, и окупљања Јуткиних присталица, пре свега запослених у општини. Јеличић је све време причао да је невин.

- Ништа није тачно како се наводи у оптужном предлогу- рекао је између осталог Милутин Јеличић, приликом изношења завршних речи.

- То је још једно политичко паковање.

СТАЖ

Милутин Јеличић-Јутка поражен је као носилац листе ГГ “За модеран Брус” на локалним изборима прошлог јуна после скоро 20 година проведених на власти и сада је међу опозиционим одборницима у парламенту. Прво је као лидер тадашњег Општинског одбора Нове Србије водио Брус са места председника у два мандата, до 2008. године, потом је био у два наврата народни посланик (2003-2006. и 2008-2012), па је поново постао председник општине 2015. године. Ту функцију је обављао све до јуна 2019.године,када је под притиском СНС-а поднео ставку. На крају,покушао је да се договори са СРС, али је и то пропало.Формирао је Групу грађана, али је на изборима освојио само 7 мандата, док је СНС освојио 16, три СПС, два мандата - ГГ За Брус и један мандат је освојио ПУПС.

Марија Лукић, чији је исказ суд прихватио као веродостојан, испричала је да се трудила да не остане сама са Јеличићем.

-А он је на све начине покушавао да ме љуби, грли, стављао ми је руку на ногу, на бутину, завлачио руку испод сукње, сваки пут сам покушавала да се одбраним, у преписци сам му јасно стављала до знања да не желим да будем с њим- изнела је Марија Лукић на суђењу.

-Све сам свима опростила, али не би опростила друштву ако се не осуди овакво понашање. Није ово било само суђење за мене, већ тражење правде за све ћерке, сестре, мајке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)