ТИНТОР ОЦЕЊУЈЕ: Оптужница против Мике Алексића оправдана, да је другачије било би сумњиво

Танјуг

22. 04. 2021. у 11:12

ПОДИЗАЊЕ оптужнице против власника приватне школе глуме Мирослава Мике Алексића је очекиван ток поступка и сваки други ток поступка би био крајње сумњив, изјавио је данас адвокат и заступник Милене Радуловић и Иве Илинчић Југослав Тинтор.

ТИНТОР ОЦЕЊУЈЕ: Оптужница против Мике Алексића оправдана, да је другачије било би сумњиво

Фото М. Анђела

Гостујући на ТВ К1, Тинтор је рекао да је Тужилаштво имало јаке доказе за подизање оптужнице против Алексића и додао да се оптужница не подиже уколико докази по свом квантитету и квалитету не пружају довољно основа за оправдану сумњу.

- Корпус доказа против окривљеног Алексића је јак и у том смислу мислим да Тужилаштво има чврст случај - рекао је Тинтор.

За њега лично као заступника жртава је, каже, подизање отпужнице очекивано и истакао да ниједног тренутка није доводио у питање да ли ће оптужница у том предмету бити подгнута.

Приметио је да је у јавности "провејавала доза неизвесности" да ли ће оптужница бити подигнута, међутим, како наводи, сваки други ток поступка био би крајиње сумњив и довео у питање чиме се Тужилаштво руководило за било коју другачију одлуку.

- Оно што ће бити интересантно видети јесте прво суђење када буде било заказано с обзиром да је то први моменат када ће окривљени Алексић изнети своју одбрану - рекао је Тинтор.

На питање да ли је изненађен предлогом Тужилаштва да се у овом случају искључи јавност током суђења, Тинтор је одговорио да је то ствар става суда, али да је он увек за јавно суђење.

- Имајући у виду да су обе моје клијенткиње стале испред јавности на самом почетку овог процеса, било би крајње парадоксално када бих сада у судници тражио искључење јавности. С друге стране, Тужилаштво се руководи својим разлозима, да ли можда с разлогом да обезбеде мањи притисак јавности на ток поступка - рекао је Тинтор.

Упитан када очекује почетак суђења, адвокат је одговорио да сада следи фаза потврђивања оптужнице која обично траје месец дана, те додаје да се почетак суђења може очекивати за месец и по.

Тинтор је додао да је оно што је њему засметало у јавности јесте покушај девалвирања значаја случаја Радуловић-Алексић упоређивањем са другим поступцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)