НОВОСТИ "САЗНАЈУ": Дејану осумњиченом да је секиром убио оца код Крушевца изречена мера безбедности

С. Бабовић

15. 04. 2021. у 20:31

ДЕЈАНУ И. (46) из Крушевца окривљеном да је 28. децембра, 2020.године секиром усмртио свог оца Станислава (71) у селу Слатина код Крушевца изречена је мера безбедности - обавезно психијатријско лечење и чување у здравственој установи, сазнају “Новости”.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Дејану осумњиченом да је секиром убио оца код Крушевца изречена мера безбедности

Фото: Приватна архива

Ову одлуку донео је Виши суд у Крушевцу због постојања оправдане сумње да је окривљени извршио кривично дело убиство.

Крвава драма одиграла се у дворишту викендице у којој је у селу Слатина боравио окривљени. Како се претпостављало, отац и син су се прво вербално сукобили у тренутку док су заједно цепали дрва. Крвави трагови на лицу места непосредно су указивали на размере удараца, које је син оцу нанео секиром по глави.

- Тај човек (Дејан) почео је да нешто дуже борави у викендици, када је почела епидемија вируса корона - испричали су мештани за “Новости”. - Неко је причао да је остао без посла, неко да се развео, да је имао проблема.

У последњих 9 година, у Расинском округу ,убиство Станислава И, није,на жалост, једини случај убиства родитеља. У селу Вратаре код Крушевца, Миливоје Ђ. (58)преминуо је након што му је син Бојан,у то време у 31-ој години живота,теслом смрскао лобању. Тог јулског дана 2012. године, посвађали су се око трактора. Несрећни Миливоје преживео је неколико сати након наношења тешких телесних повреда и издахнуо је у Клиничком центру Ниш.

Само месец дана раније, Раде С. (41) је убио оца Живорада (62) у селу Страгари код Трстеника. Испалио је више хитаца,али је у комшилуку и у окружењу предочено “Новостима” да је отац имао проблема са алкохолом, као и да је неретко малтретирао супругу и сина.

Бојан Ј. (40) је у фебруару 2018.године ножем заклао мајку Борку (56)у селу Пепељевац код Крушевац. Претходно се годинама лечио због психичких проблема. Проглашен је неурачунљивим, послат је на псијихијатријско лечење. Управо ће у болници до даљег бити и сада окривљени Дејан Ивановић.

- Против окривљеног је продужен притвор,који ће трајати до упућивања у здравствену установу у којој ће се извршавати изречена мера безбедности - предочено је “Новостима” у Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)