ЈЕВТИЋ НЕГИРА ЗЛОУПОТРЕБУ: Суђење за наводне малверзације приликом реконструкције пруге на Панчевачком мосту

Н. Б.

13. 04. 2021. у 20:42

МИРОЉУБ Јевтић, бивши в. д. директора "Инфраструктуре железнице", негирао је у уторак пред Специјалним судом у Београду да је злоупотребио положај приликом реконструкције пруге преко Панчевачког моста.

ЈЕВТИЋ НЕГИРА ЗЛОУПОТРЕБУ: Суђење за наводне малверзације приликом реконструкције пруге на Панчевачком мосту

Фото: Танјуг

Он је истакао да је све радио како би донео корист фирми на чијем је челу био. Оспорио је да је у договору са Миодрагом Поледицом, некадашњим државним секретаром у Министарству за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру, издејствовао да овај у октобру 2018. сачини допис којим се налаже да "Инфраструктура" изврши санацију моста у што краћем року, а све у циљу да се посао додели фирми ЗГОП.

Поред Јевтића и Поледице, поступак се води против још четири особе.

- Рок за санацију Панчевачког моста одређен је на састанку радне групе којим је председавала Зорана Михајловић, 5. октобра 2018. - казао је Јевтић. - Оперативни тим је обавио контролу мостова, па и Панчевачког, и направљен је извештај. Закључак је био да се морају хитно изменити прагови на левом колосеку и други потребни радови. На основу оваквог извештаја, 5. октобра је на састанку радне групе у Влади Србије одређен рок за санацију, а то је био 15. децембар 2018. Пошто је радна група одредила рок за санацију, нисам имао потребе да издејствујем било шта.

НАКНАДНО О СВЕДОЦИМА

НА претходном претресу, Јевтићев бранилац адвокат Маја Ковачевић Томић предложила је да се међу сведоцима саслуша и Зорана Михајловић. О овом предлогу трочлано веће ће, како је у уторак саопштила судија Снежана Јовановић, накнадно донети одлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)