20 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА 21 УБОД НОЖЕМ: Зорану Павловићу изречена пресуда за тешко убиство Снежане Симић у Барајеву

С. Ј. М.

20. 12. 2023. у 17:59

ЗОРАН Павловић из Барајева осуђен је данас првостепено у Вишем суду у Београду на 20 година затвора за тешко убиство Снежане Симић 25. јуна 2022. године у том месту. Њега је суд огласио кривим, јер је извршио злочин тако што је свестан свог дела и његове забрањености у стању смањене урачунљивости због пијанства, али не битно Снежану напао и 21 пут убо ножем, задавши јој 26 рана.

20 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА 21 УБОД НОЖЕМ: Зорану Павловићу изречена пресуда за тешко убиство Снежане Симић у Барајеву

Фото: Новости

Како је председавајућа судија Марина Анђелковић објаснила у питању је тешко убиство, јер у почињеном злочину има елеманата свирепости.

- Жртва је трпила бол високог интензитета, а од задобијених повреда је наступила смрт. Имали смо у виду и број рана и начин на који је убиство извршено - казала је судија. - Након свађе са њом преко телефона, отишли сте до њене куће у алкохолисаном стању и нож понели са собом. Она је нашла неког другог и хтела је да прекине везу са вама или је већ прекинула. Утврђено је да се бранила и покушавала да побегне, а ви сте хтели да пати  и зато сте јој наносили толике повреде.

Судија Анђелковић је рекла да би доживотни затвор, који је тражио тужилац,  била преоштра казна, јер Павловић до сада није био осуђиван и није био склон незаконитим поступцима и понашању.

Он је после убиства Снежане исекао себе по рукама, врату и грудима. Такав је затечен на месту злочина и Хитна помоћ га је превезла у болницу, где су му саниране повреде.

Током суђења Павловић је тврдио да се ничега не сећа, признао је да је убио Снежану, али ниједан детаљ тог злочина није могао да објасни или опише. Пресуду је мирно саслушао.
Притвор у којем се налази продужен му је до правоснажности пресуде и одлуке о упућивању у затвор на издржавање казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)