"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Завршено суђење најстаријем учеснику инцидента у Техничкој школи у Трстенику - Ђак све признао, а зна се и казна

С.БАБОВИЋ

31. 05. 2023. у 18:07

ОСНОВНИ суд у Трстенику осудио је данас М.М(18) најстаријег учесника инцидента, који се одиграо у Техничкој школи у Трстенику прошлог новембра, сазнају „Новости“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Завршено суђење најстаријем учеснику инцидента у Техничкој школи у Трстенику - Ђак све признао, а зна се и казна

ИСТРАГА Основно јавно тужилаштво у Трстенику, Фото С. Бабовић

Ученик М.М.је признао извршење кривичног дела злостављање и мучење и према њему је изречена мера појачаног надзора органа старатељства. Поступак против овог ђака, и поред пунолетства, водио се и по Закону о малолетним учионоцима кривичних дела и кривично-правној заштити малолетних лица на основу процене судских вештака о незрелости оптуженог у току истраге.

Отуда му се није изрекла санкција предвиђена чланом 137 Кривичног законика, већ мера појачаног надзора.

-И окривљени и Основно јавно тужилаштво су се одрекли права на жалбу, тако да је данас пресуда постала и правоснажна - наводи извор „Новости“ из Основног суда у Трстенику.

Овог пресудом је практично завршен судски поступак већ на првом претресу.

Како су „Новости“ раније писале, М.М. је снимао инцидент у коме је професорки енглеског језика измакнута столица на часу. Одлуком Наставничког већа у поновљеном дисциплинском одлучивању кажњен је укором Већа и јединицом из владања.

То је случај и са учеником мал.Н.Ж.(17), који је измакао професорки столицу.

Трећи и најмлађи учесник инцидента И.К.(16) се исписао из школе дан пре првог одлучивања Наставничког већа о судбини ђака који су професорки енглеског језика измакли столицу, смејали се њеном паду, цео догађај снимали и дистрибуирали мрежама.

Против Н.Ж.и И.К. припремни поступак се водио пред Вишим судом у Крушевцу.

Професорка Марија Стевановић, вратила се на радно место и завршава ову школску годину у Техничкој школи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА Милан Васић стигао на КиМ - поделио слике: Ово је моја душа (ФОТО)