НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПЛАНИРАНИМ НАПАДИМА НА ВУЧИЋА: Сведочење Лалића – Беливуков клан хтео Данилу да пришије ликвидацију Вукићевића

З. У.

04. 02. 2023. у 07:11

ПОСЛЕ убиства Лазара Вукићевића, а по повратку из Турске преко наших навијача на трибинама пустили смо лажну причу кроз навијачке групе, да је Лазар нестао, јер је имао сукоб са Данилом Вучићем, сином председника Србије.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПЛАНИРАНИМ НАПАДИМА НА ВУЧИЋА: Сведочење Лалића – Беливуков клан хтео Данилу да пришије ликвидацију Вукићевића

Фото Д. Миловановић

То смо урадили како бисмо скренули истрагу и да дискредитујемо председника преко сина.

Ово је на јучерашњем суђењу Беливуковој и Миљковићевој криминалној групи у Специјалном суду у Београду испричао окривљени-сарадник Срђан Лалић.

Појашњавајући како су планирали да изведу дестабилизацију у држави, Лалић је испричао да се чекао било какав скуп или протест, а онда би им се прикључили навијачи, како би изазвали масовне нереде.

- Вељко је са навијачима вежбао формацијско кретање како би то изгледало у реалним ситуацијама. Такође, оптужени Небојша Јанковић и Влада Драганић су обучавали поред осталих и Миљковића да рукује оружјем и подмеће експлозив - казао је окривљени-сарадник.

Фото Танјуг

На питања појединих адвоката да ли су још неке стране службе осим црногорске АНБ биле укључене у евентуалну промену режима и атентат на председника Александра Вучића, Лалић је одговорио:

- Звицер је имао добре контакте у појединим страним службама. О томе су нам причали Беливук и Миљковић.

Једног од адвоката оштећених интересовало је да ли је међу групом било речи о пуцању на владику Јоаникија и бизнисмена Миодрага Дачу Давидовића на Новом Београду, Лалић је децидирано одговорио:

- Није било ни слова, али то што нисмо коментарисали може да буде јако индикативно, јер смо о свему другом разговарали.

Дарко Елез и Вељко Беливук

Фото Н. Скендерија

Париско предграђе Вилмомбла у којем живе осумњичени, Фото Википедија

Сведок-окривљени испричао је и како су Дејан Лазаревић, али и Беливук и Миљковић после хапшења причали да њима нико неће смети да суди, да судије неће имати храбрости и да само треба да се прича против владајуће структуре. То је био њихов начин одбране.

Јучерашње суђење почело је испитивањем Лалића од стране Беливука. Он је говорио о убиствима у Црној Гори.

- Честитам браћо, четворо данас. Мало је фалило да буде и пети. Тај пети средином октобра је требало да буде Александар Шарац, јер смо планирали његово убиство.

Усхићено си ми причао како сте убили Адиса Спахића и Дамира Хоџића у Спужу и отели Милета Радуловића Капетана. Готово у исто време ми смо у Београду убијали Лазара Вукићевића - рекао је Лалић.

Они су се дотакли готово свих ликвидација описаних у оптужници, али и убистава по Европи. Посебно је било речи о Рилету Капетану (Ристи Миљановићу) који је нестао у Истанбулу. Лалић је у једном моменту прокоментарисао: "Ево да помогнем турској полицији, Риле је убијен у новембру или децембру".

Лалић је говорио и како им је Звицер једног тренутка изнајмио кућу у турском летовалишту Кемер, где су припадници Беливукове и Миљковићеве групе боравили.

Лазар Вукићевић, Фото приватна архива

Ово унакрсно испитивање и одговарање двојице некадашњих сарадника одвијало се врло уљудним тоном. На питање Беливука о снимку туче Вазуриног обезбеђења, Лалић му је рекао: "Ударио си га лактом у вилицу, а када је пао на земљу шутнуо си га петом, то је твој омиљени стил".

Током више од два сата сведочења Лалић је детаљно описивао фотографије на којима се виде жртве, како им је коса била крвава, описивао је где је све било крви, како су седели, а присутне у публици згрозили су детаљи мучења, посебно Лазара Вукићевића у кући страве у Ритопеку надомак Београда.

Лалић је испричао да се, после најаве државе да ће се обрачунати са мафијом, цела екипа склонила у Турску. Једно време су били у хотелу, па су се пребацили у апартмане. Штек-станове, како је навео, обезбеђивала им је Туркиња Асија, иначе девојка Радоја Живковића, блиског сарадника Радоја Звицера:

- Ми смо се нервирали, поготово ти Вељко, јер смо морали да дајемо документа, иако је договор био да нам се нађу станови без да нас ико пита за пасоше и личне карте.

Поново је било речи о ангажовању миграната, који би за 5.000 евра унели експлозив у тржне центре у Београду у случају хапшења Беливука или Миљковића. Лалић је навео и да су око припрема многих акција, па и атентата, Беливук и Миљковић крили од других чланова детаље. У једном тренутку обратио се Беливуку и рекао му: "Нисам ни знао да си са Јанковићем ишао у Лозницу да вежбаш гађање, крили сте то од свих нас. Те снимке сам видео кад су нас ухапсили".

ВУЧИЋ О ИСКАЗУ СВЕДОКА

ИНФОРМАЦИЈУ да је Лалић поменуо његовог сина у судници Специјалног суда, председник Вучић је добио током седнице која се одржава у Скупштини Србије.

- Данас овај окривљени сарадник каже, па се питајте како ми је као родитељу кад морам то да читам. Мом сину су преко медија покушали да наместе убиство Лазара Вукићевића.

Покушали су да покажу да га није убио Беливук и они, него да кажу да је он убијен због свађе са мојим сином - рекао је Вучић.

НАГАЂАЛИ О ИВАНОВИЋУ И ЦВИЈАНУ

НА додатно питање да ли се говорило о убиству Оливера Ивановића и адвоката Владимира Цвијана, Лалић је рекао да су то била само нагађања:

- Ништа конкретно и да је то била тактика да се о тим убиствима сада прича, коју су осмислили адвокати, пре свих Дејан Лазаревић, како би се увукла политика у процес.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (173)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру