"ХВАЛИО СИ СЕ КАКО СИ УБО ИГЛУ У ПЛАСТУ СЕНА" Беливуково испитивање Лалића на ивици инцидента

З. У.

03. 02. 2023. у 07:10

У ПОСЛЕДЊЕ време руковођење пословима криминалне групе као и одбрану овде преузео је Марко Миљковић. Он се питао за све. То је и био један од разлога да потпишем споразум и признам кривицу. Нећу више да ми он командује и говори шта да радим.

ХВАЛИО СИ СЕ КАКО СИ УБО ИГЛУ У ПЛАСТУ СЕНА Беливуково испитивање Лалића на ивици инцидента

Игор Дедовић/Стеван Стаматовић, www.newsbomb.gr/МУП

Окривљени сарадник Срђан Лалић одговарао је јуче на бројна питања Вељка Беливука, па и на то зашто је напустио криминалну групу. Беливуково унакрсно испитивање дојучерашњег сарадника у Специјалном суду у Београду на моменте је изгледало као да ће да се претвори у инцидент. Више је личило на упућивање претњи сведоцима, који се тек спремају да износе своја сазнања. У једном тренутку морала је чак да реагује и председница Кривичног већа судија Винка Бераха.

- Беливуку, па објаснио је - интервенисала је судија.

- Видећемо докле ће - бесно јој је одбрусио првооптужени.

Лалић је даље испричао и како нико од припадника Беливукове и Миљковићеве криминалне групе није послушао савет адвоката Дејана Лазаревића, који им је рекао да је добио информације да се спрема претрес 30 локација и њихово хапшење.

- Били сте убеђени да нико не зна за кућу у Ритопеку - казао је Лалић. - О томе сте и причали. Ништа друго вас није интересовало. Владе Драганић није био на "полицијском радару" и сматрали сте да нико не зна за њега.

Maрко Миљковић, Фото Н. Скендерија

Говорећи о припремању убиства високопозиционираних чланова "шкаљарског клана" Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, Лалић је испричао да је поред њега, Беливука и Милоша Будимира у престоници Грчке било још двадесетак чланова "кавачког клана".

- Хвалио си се какву ти енергију имаш и како си "убо иглу у пласту сена", јер си набасао на њих двојицу - обратио се Лалић Беливуку.

- Како сам ја могао увече да набасам на њих? - упитао је Беливук.

У том тренутку зачуо се жамор у публици и међу оптуженима, јер је Беливук нехотице открио податак да се то дешавало.

- Браво, браво Беливуку, признао си, сад си рекао да је то било увече - узвратио је Лалић.

Током унакрсног испитивања било је речи и о прављењу ћевапа, а на Беливуково питање да ли је видео да су то радили, Лалић је одговорио:

- Нисам, али то не значи да се није радило. Испред мене то нисте радили.

На јучерашњем наставку суђења дошло се до нових података са ким је према Лалићевим речима Марко Миљковић убио и закопао једног од власника Пинк таксија. Наиме, иако су сви помислили да је реч о Беливуку, Лалић је јуче појаснио да се реченица - "Дебели се престравио", односила на Мирка Којића, Миљковићевог кума, кога су у међувремену такође убили чланови ове криминалне групе. Лалић је казао да му је Миљковић испричао да је злочин почињен испред Којића и да је Мирослав Ранковић убијен тако што га је неколико пута ашовом ударио по врату, а онда да би био сигуран да је мртав, убо га још неколико пута "рамбо" ножем у стомак.

Пре Беливука Лалићу је питања постављао окривљени Немања Ђурић, који је инсистирао на појашњавањима око сопственог учешћа у неким ликвидацијама. Претходно је и Владе Драганић наставио своје од последњег претреса унакрсно испитивање.

- Шта сам ја имао и који су моји мотиви да учествујем у кривичним делима? - питао је Драганић.

- Дали су ти сат од Милана Љепоје. Видео сам га код тебе на руци. Такође, паре које смо проналазили код жртава обично си ти добијао. Највише новца било је код Мирка Којића, 800 евра. Поред тога, Беливук ти је давао кокаин да продајеш, вероватно те је и на тај начин плаћао - одговорио му је Лалић.

Париско предграђе Вилмомбла у којем живе осумњичени, Фото Википедија

Окривљени сарадник је додао и да су Беливук и Миљковић по налогу Звицера дали Драганићу стан у Алфа ситију на Звездари, а да им је он заузврат уступио своју кућу у Ритопеку и да се та кућа и даље води на Драганића или његову супругу.

ЛАЗАРЕВИЋ

У ЈЕДНОМ тренутку Беливук је питао Лалића око адвоката Дејана Лазаревића, да му појасни његову улогу у клану.

- Шта ће њему телохранитељи и блиндирано возило? - упитао је Лалић.

- Причао је да има информације и да може да помаже, као и да има велики утицај на медије. Зашто адвокат Миљана Перендија нема блинду? Лазаревић нас је саветовао и преносио информације.

OТКАД МИ НИСМО ПРИЈАТЕЉИ?

ПРОПИТИВАЊЕ Срђана Лалића, Вељко Беливук је започео питањем:

- Кад смо ми то, Лалићу, престали да будемо пријатељи и да ли сам ти ја нешто дужан?

- Као вођа криминалне групе да, дужан си ми, а као Вељко Беливук не - одговорио је Лалић.

- Доминантније је било мишљење Марка Миљковића него твоје. Он је о свему одлучивао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (1)

РУСИЈА И КИНА ВИДЕ СЛАБОСТ АМЕРИКЕ: Бивши шеф америчких обавештајаца о састанку Путина и Сија - Време је да се забринемо