НИЈЕ МИ МИЛЕНА РЕКЛА ШТА ТРЕБА ДА ГОВОРИМ: На суђењу Мики Алексићу сведочила Николина Вукићевић

С.Ј.Матић

31. 01. 2023. у 17:12

НА суђењу Мирославу Мики Алексићу у Вишем суду у Београду сведочење је данас наставила Николина Вукићевић (21). Она је одговарала на питања Алексића и његовог браниоца Зорана Јаковљевића. Бранилац је на крају тражио и њихово суочавање, јер имају примедбу на њен исказ у целини и сматрају да је исфабрикован и пун бројних неистина, али је судија Зоран Божовић то одбио.

НИЈЕ МИ МИЛЕНА РЕКЛА ШТА ТРЕБА ДА ГОВОРИМ: На суђењу Мики Алексићу сведочила Николина Вукићевић

Фото: П. Милошевић

Оптужени Алексић је навео да је Николина издвојила две непријатности које је доживела у његовом драмском студију, а између којих је прошло две, три године. Прва кад је, како је рекла, имала 14 или 15 година и кад јој је тражио да подигне сукњу да јој погледа ноге и друга кад је имала 17 година, кад је загрлио и ухватио за задњицу. Код описа обе ситуације навела је да је ушла у његову канцеларију и да Мика није седео тамо где седи, већ на фотељи и држао цигарету. На питање да ли јој је неко сугерисао да то тако опише, она је одговорила да није.

Алексић је питао да ли јој је познат амерички филм "Оне су бомбе" из 2020. године. Судија је одбио то питање, али је оптужени рекао да Николина не описује сцену коју је доживела, већ сцену из тог филма.

Алексић је сведока оштећену питао одакле јој формулација "он је искористио да уради нешто што ја нисам желела", коју је три пута поновила у исказу.

- Била сам тужна и потресена, а он је искористио прилику да ме дотакне и видела сам да у томе ужива. Знао ме је цео живот и да нећу моћи да реагујем и то је све што ћу рећи - одговорила је Николина.

ДА ЛИ МРЗИТЕ ИЛИ ВОЛИТЕ МИКУ?

СУДИЈА Божовић није дозволио питања питања браниоца Јаковљевића Николини Вукићевић - "да ли мрзите Мирослава Алексића и да ли сте можда некада волели Мирослава Алексића?" Такође му је одбио многа питања као сувишна, јер одуговлаче поступак. Јаковљевић се бунио да не може да му одређује која ће питања поставити, у појединим моментима је причао кад и судија, па му је Божовић казао да ће га опоменути, новчано казнити, али и применити драстичнију меру, па ће оптужени морати да ангажује другог браниоца. "Неће тако моћи" одговорио му Јаковљевић, који је на крају добио две опомене.

Алексић је питао да ли је у кафићу 17. јануара 2021. године (дан после његовог хапшења) пред Иваном Велиновић и још неколико људи читала своју изјаву коју је касније дала у тужилаштву и да ли ју је читала пред сведоцима у њеном стану десет дана касније. Николина је казала да се не сећа да је било шта читала и да је једино могла да подели шта јој се десило. Казала је да се не сећа ко је ту све био тада. Алексић је питао и да ли су њена сећања настала 2018, 2019. или у кафићу 2021. године, а она је одговорила да су настала онда кад су се десила.

Његов бранилац Јаковљевић указао је да је Николина прво рекла да се инцидент са Миком десио почетком јуна 2018. године, а на прошлом суђењу у јуну или мају. Дао је судији слике са њеног инстаграма, где се види да је она почетком јуна била у Њујорку и казао да не говори истину. Оштећена је казала да је била тад у Њујорку, али да је она рекла да се то десило кад је имала последњи час и кад је дошла да се поздрави са њим. Касније је на Алексићево питање како се не сећа кад се завршавао семестар, кад је долазила десет година, а сваке године је исто, опет поновила мај или јуни, на шта је он прокоментарисао - "врло прецизно".

SVEDOČILA I DRUGA OŠTEĆENA

SVEDOČENjE u sudu započela je juče i oštećena Miljana Ćosić, koja je rekla da se oseća veoma poniženo. Ona je ispričala da im je Mikin studio preporučila kuma Dragica Macanković, čija je ćerka tamo išla. Miljana je navela je da je tamo odlazila 11 godina i da joj se dopadalo, da je na kraju trećeg srednje Miki rekla da želi da upiše režiju i da je njegova reakcija bila dobra. Opisivala je kao se pripremala i kako je izgledao studio, a nastaviće da odgovara na pitanja i na sledećem pretresu.

На питање браниоца да ли је допуњавала своју изјаву након првог одласка у полицију, јер имају податке да јесте, одговорила је да је није преправљала. Казала је и да јој Милена Радуловић није причала шта треба да каже и да није славила на сплавовима уз ватромет кад је Мики продужаван притвор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

ТРАГЕДИЈА ГЛУМЦА: Убијена хицем у потиљак - стан запаљен, све је било до детаља испланирано