ОПТУЖНИЦА ПЕТИ ПУТ НА ДОПУНИ: Не назире се суђење бившем начелнику Градске управе Ваљева и још девет особа

Б. ПУЗОВИЋ

02. 07. 2022. у 10:30

ВЕЋ пети пут на допуну је враћена оптужница против Александра Вујића Суботића (39), бившег начелника Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Ваљево, и још девет особа, осумњичених за давање и примање мита, злоупотребу службеног положаја, трговину утицајем и злоупотребе у поступку јавних набавки.

ОПТУЖНИЦА ПЕТИ ПУТ НА ДОПУНИ: Не назире се суђење бившем начелнику Градске управе Ваљева и још девет особа

Фото Фејсбук

У наредби Ванрасправног већа Вишег суда у Ваљеву овдашњем тужилаштву стоји да је потребно боље разјашњење стања ствари да би се испитала основаност оптужнице.

Претходно, оптужнице су враћане јула 2018, априла и децембра 2019, као и октобра 2021. године. Виши суд у Ваљеву јануара 2021. једну од верзија оптужнице је потврдио, али ју је после жалби Апелациони суд у Београду вратио на допуну.

У последњој наредби за допуну истраге тражи се да се испита сведок због учешћа његове фирме у поступку набавке проточних бојлера. Наводи се да је претходни налог суда био да се набаве докази о постојању оправдање сумње да је Александар Вујић Суботић утицао на тадашњег градоначелника Ваљева Слободана Гвозденовића да се купи копир-апарат за кабинет првог човека локалне самоуправе. Суд, наиме, сматра да разговор између Вујића Суботића и једног од окривљених није довољан доказ о утицају на градоначелника.

Међу 10 особа обухваћених оптужницом су радници овдашње градске управе, предузетници, надлежни у више привредних друштава из Ваљева, Новог Сада и Шапца.

Ухапшени су јуна 2017. године, а после неколико месеци су пуштени да се бране са слободе. Осумњичени су за намештање тендера за куповину возила, ауто-седишта за децу, канцеларијског материјала, набавку и сервисирање фото-копир апарата, штампача...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉ: Шта разликује Бориловића од масовних убица из Јабуковца и Велике Иванче