"УДРИ ГА, УБИЈ ГА..." Настављено суђење осморици младића из Шида због крваве туче у Новом Саду

Љ. П.

07. 04. 2022. у 09:24

САСЛУШАЊЕМ сведока оштећених, у Вишем суду у Новом Саду настављено је суђење осморици младића из Шида који се терете за тучу, 20. фебруара 2021. године, испред једног угоститељског објекта у центру Новог Сада, у којој су Драгољуб Михајловић из Вајске и Никола Шуман из Чуруга задобили тешке, а Матео Пете лакше повреде.

УДРИ ГА, УБИЈ ГА... Настављено суђење осморици младића из Шида због крваве туче у Новом Саду

Љ.П.

Говорећи о ономе што се дешавало унутар локала, Пете, иначе полицајац који тог дана није био на дужности, потврдио је да је у локалу било кошкања и гурања, али да се није представио као полицајац и није применио службена овлашћења, јер по његовој процени, ситуација у локалу то није захтевала.

Он је пред кривичним већем судије Иване Јосифовић испричао да му је у једном тренутку, на улици испред локала, прилазио момак са ножем или бодежом у руци, покушавајући да га убоде, али је он успео да се одбрани. Како је даље рекао, овај је затим отишао према Михајловићу који је лежао на земљи, али није видео да ли га је било ко спречавао да убоде Михајловића.

- Док сам лежао на земљи, узвикнуо сам да сам полицајац – рекао је Пете, додајући да је то казао јер је осетио да су он и његови другови угрожени, јер су били нападнути и ударани. - Сада видим да ми процена није била добра. Ни после тога, њихово понашање се није променило.

Никола Шуман, који је у тој тучио био тешко повређен, допуњујући своју раније дату изјаву, признао је да је ударио једног момка из друштва са којима је дошло до сукоба, али да не зна кога, и да је то урадио како би скренуо пажњу на себе и одвратио их од даљег напада на његове другове.

Према његовим речима, он је покушавао речима да их одврати од сукоба, а од обезбеђења је тражио да позове полицију.

- Мислим да су мене најдуже тукли, падао сам и устајао, а када сам покушао да побегнем, вијали су ме до краја улице – испричао је Шуман шта се дешавало испред локала. - Чуо сам да је неко викао „удри га… убија га...“- Радник обезбеђења је изашао напоље, и видео шта се дешава, али ништа није предузео иако је кренула туча.

- антрфиле -

ОСТАЈУ У ПРИТВОРУ

МАДА СУ браниоци Бојана Дарабашића, Лазара Марковића и Немање Божића, које оптужница терети за покушај тешког убиства, предложили да ова тројица Шиђана после више од годину дана буду пуштени из притвора, и да им се замени мером забране напуштања стана уз електронски надзор, тај предлог је одбијен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)