ЛОЦИРАН У ЗАТВОРУ: Одложено суђење бившем инспектору Божидару Столићу због изостанка другооптуженог

З. УСКОКОВИЋ/ Н. БИЈЕЛИЋ

18. 03. 2022. у 06:30

СУЂЕЊЕ суспендованом инспектору Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Божидару Столићу (36) и Беранцу Филипу Голубовићу (26) одложено је јуче у Специјалном суду у Београду, због недоласка другооптуженог.

ЛОЦИРАН У ЗАТВОРУ: Одложено суђење бившем инспектору Божидару Столићу због изостанка другооптуженог

Казниона у Панчеву, Фото Ж. Кнежевић

Како је саопштено, Голубовић је тренутно на издржавању казне у Окружном затвору у Панчеву, али се његова локација није знала све до почетка главног претреса. Из тог разлога затворске власти нису биле обавештене на време како би могли да га доведу на суђење.

Наиме, на претходном рочишту, одржаном 2. фебруара ове године, Столић и Голубовић, који се појавио у судници број 2 у Устаничкој улици, усмено су обавештени о наставку претреса. Још тада је, међутим, млади Беранац наговестио да је добио одлуку о правоснажности пресуде по којој је раније осуђен због недозвољене трговине наркотицима и држања оружја без дозволе.

- Затражићу одлагање издржавања казне - обавестио је Голубовић судско веће.

У међувремену, како сазнајемо, њега је почетком марта зауставила полиција у Београду у рутинској контроли. Утврђено је да вози нерегуларан ауто, али и да има правоснажну казну затвора. Како се испоставило, без обзира на то што је хтео да одложи издржавање казне, нити он, а ни адвокат нису за такву могућност поднели захтев.

- Ухапшен је и спроведен у Централни затвор у Београду - наводи наш саговорник.

- После спроведене процедуре, 11. марта, пребачен је у нову казниону у Панчеву.

Божидар Столић, Фото Н. Скендерија

Председник Кривичног већа Зоран Шешић замерио је Голубовићевом адвокату Марку Савићу што суд на време није обавестио у ком је затвору, како би му се благовремено упутио позив.

Голубовић и Столић оптужени су за удруживање ради вршења кривичних дела, а полицајац и за злоупотребу службеног положаја у продуженом трајању. У првом појављивању у судници, почетком фебруара, обојица су тврдила да нису криви. Њих оптужница Тужилаштва за организовани криминал терети да су припадници криминалне екипе Вељка Беливука и Марка Миљковића, али и да је Столић, за новац, преко Голубовића, вођама ове групе достављао информације из истраге.

Заступник оптужнице, заменик тужиоца за организовани криминал Саша Иванић, предложио је суду извођење одређених доказа, али и увид у неке списе, као и документа МУП Србије.

Голубовићев исказ дат у просторијама СБПОК, у присуству његовог браниоца, у ком описује како је текло познанство са Столићем, али и признање да је од њега тражио услуге и информације из истраге против Беливука и Миљковића, битан су део оптужнице.

Филип Голубовић, Фото М. Анђела

ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ АДВОКАТА

СТОЛИЋЕВ адвокат Бранислав Богдановић затражио је да се исказ Беранца, који је изјавио да поседује и српско држављанство, дат у полицији изузме из списа, јер је, како је истакао, прибављен на незаконит начин.

- Голубовићев исказ је аудио и видео снимљен у полицији у присуству његовог адвоката.

Ништа није додавано или мењано. Овај доказ је узет по ЗКП и валидан је доказ - био је јасан заступник оптужнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему