МУЧИТЕЉИ НА СУДУ ЗАЋУТАЛИ: Брачни пар из Ниша који је угледног кардиолога држао као роба браниће се ћутањем

Ј.Ћосин

28. 01. 2022. у 11:36

НИШЛИЈАНебојша Николов (46) и његова невенчана супруга Драгана П. из из Лоћике код Алексинца који су више од две године у циљу експлоатације држали у ропству угледног нишког кардиолога Јозеф Г. којег су приморали да напусти породичну кућу, живи на улици и спава по парковима, константно га омаловажавајући, а уз претње и батине присвајајући сва његова месечна примања, одлучили су да се бране ћутањем у даљој фази поступка.

МУЧИТЕЉИ НА СУДУ ЗАЋУТАЛИ: Брачни пар из Ниша који је угледног кардиолога држао као роба браниће се ћутањем

Фото: Printscreen

Они су на претходном рочиту изнели своју одбрану и негирали кривицу, међутим, у петак суп ред Вишим судом послушали савет њихових бранилаца и одлучили да се бране ћутањем све док не буду саслушани сви сведоци. 

Будући да је планирао њихово саслушање, судија Мирко Драшковић није на главни претрес у петак позвао сведоке које је требало саслушати, те је сумуђење одложено за март. 

Подсетимо, они су ухапшени у марту ове године, а на терет им се ставља кривично дело трговина људима јер су су у периоду од марта 2019. године до марта ове године у Нишу, у урачунљивом стању, заједничким учествовањем успоставили ропски однос над оштећеним доктором, како би бринуо о њиховом здравственом стању и издржавао их, давао им сва месечна примања која остварује од пензије и на приватној клици где је ангажован као лекар кардиолог, али је неретко био приморан и да додатно позајмљује новац како би задовољио њихове потребе. Сумња се да је доктор тортуру трпео и много дуже од две године, а у страху од мучитеља, који су претили да ће му мучки убити ћерке и супругу, поступао је по њиховим наредбама.

Фото: Принтсцреен

Ограничавали су му слободу кретања и комуницирања са другим људима. Током дана је радио на приватној клници, али је своје мучитеље који су поседовали његову платну картицу уредно обавештавао о броју прегледаних пацијената, а када заврши са послом, боравио је по ходницима зграда, парковима или у аутомобилу који су окривљени користили, а који је изнајмљивао и плаћао сам доктор. Међутим, ту "погодност" могао је користи ретко, онда када би Драгана или Небојша током ноћи то дозволи, обраћајући му се увек на понижавајућ и увредљив начин.

- Ајде куче дођи у кола, после касно, за 20 секунде да си ту - и слично. Порукама су углавном претходиле молбе очајног доктора да му дозволе да се склони у аутомобил онда када физички више не би могао да издржи напољу, на дебелом минусу.

- Нешо помажи, отвори мало, претпостављам да си се успавао, а рекао си да ћеш ми откључати кола па ти шаљем поруку, откључај мало, молим те, не могу више - молио је доктор јануара ове године, а дозволу је од својих мучитеља морао да добије чак и када је хтео да нешто поједе или да оде у тоалет

- Нешо имам велику потребу, не могу да издржим више, молим те, дај да одем у пицерију да то решим док има времена; Нешо дај да нешто поједем молим те - писало је, између осталог, у смс препискама, како се може видети у оптужници.

Покорно је извршавао њихове наредбе, грејао је ауто пре него што они сиђу, морао је да га излуфтира уколико је у њему спавао, да сакрије ћебе како људима не би био сумњив, да иде у набавку, донеси намирнице итд... Једину комуникацију одржавао је са окривљенима, ћерке и супругу виђао је на по пола сата, а када је на дан породичне славе, 20. јануара питао за дозолу да оде, добио је низ претњи.

БОНУС ВИДЕО: 

НЕ МОГУ ВИШЕ: Потресна исповест баке Нишлије који је покушао да се убије због немаштине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)