ОДБРАНА ТАКСИСТЕ ПАЛА У ВОДУ: Брат силоване девојке открива зашто Милетина прича "не пије воду"

З. Глигоријевић

20. 01. 2022. у 12:57

РОЂЕНИ брат М. М. (29), коју је, како се сумња, средином новембра прошле године силовао таксиста Милета Радисављевић Миле (61) из села Сладаје код Деспотовца, изјавио је да су рођаци, па Радисављевићева одбрана да није знао да је она лице са посебним потребама „не пије воду“

ОДБРАНА ТАКСИСТЕ ПАЛА У ВОДУ: Брат силоване девојке открива зашто Милетина прича не пије воду

Фото: Фесјбук

Пошто је брат несрећне девојке рекао да им је Радисављевић рођак, његова одбрана да није знао да је она „немоћно лице“, више „не пије воду“. Он је рекао да је М.М. соба са посебним потребама, да је похађала специјалну школу, али да је није завршила.

Подсетимо, Радисављевић је кобне вечери био на крсној слави код оца М. М., на којој је била и она са девером Владом. Повезао их је до аутобуског стајалишта, како би ухватили последњи раднички аутобус и одвезли се у село у коме је М. М. удата. Међутим, када су стигли, Радисављевић је из таксија избацио девера М. М., а њу одвезао на споредни пут, где ју је, како се сумња, силовао.

Радисављевић није децидирано признао да је обљубио М. М. Рекао је да му се она смешила, па је претпоставио да је била вољна да буде са њим. Онда ју је одвезао на споредни пут. Полиција га је сутрадан ухапсила због сумње да је починио кривично дело обљуба над немоћним лицем.

Брат М. М. потврдио је да је Радисављевић требало да их одвезе до аутобуског стајалишта, удаљеног само 1,5 километар од њихове куће, како би ухватили последњи аутобус који превози рударе и који из Сладаје креће у 23.30. Међутим, баба Љуба га је позвала и рекла да се кући вратио само девер Влада, такође особа са сметњама у развоју, а да се М. М. није вратила кући. О немилом догађају сазнао је тек сутрадан када је Радисављевић приведен. И он, и комшија, који је такође дао свој исказ, и који је на слави седео до Радисављевића, рекли су да из његовог понашања ништа није могло да се наслути. Комшија је још рекао да је Радисављевић конзумирао алкохол, али да је он од људи „који могу да носе пиће“. Пошто је са славе отишао раније, о свему је сазнао тек када је ухапшен.

Оштећена М. М. је уз присуство пуномоћника рекла да је Радисављевић закључао ауто и одвезао их код цркве, где је починио гнусни чин. Предстоји вештачење Судско-психијатријског одбора Медицинског факултета у Нишу, којим ће се утврдити на ком је она степену емоционалне зрелости.

ОТЕЖАВАЈУЋЕ ОКОЛНОСТИ

Радисављевић је већ робијао због два силовања, али је прошло више од 10 година, тако да за њега неће важити члан Кривичног закона из 2019. године, по коме би му најмања казна била половина од највеће запрећене казне, што је најмање 6 година. За кривично дело обљуба над немоћним лицем запрећена је затворска казна од 2 до 12 година, међутим, како је реч о повратнику, Радисављевић у затвору може да проведе и више година, јер ће претходна силовања бити узета у обзир као отежавајуће околности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)