ПОДИГНУТА ЈОШ ЈЕДНА ОПТУЖНИЦА ЗА НАДРИЛЕКАРСТВО: Власница салона радила без одговарајуће стручне спреме

Н.Б.

19. 01. 2022. у 11:20

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против А. П., власнице козметичког салона „Aleks beauty estetic studio“, због сумње да је извршила кривично дело надрилекарство и надриапотекарство.

ПОДИГНУТА ЈОШ ЈЕДНА ОПТУЖНИЦА ЗА НАДРИЛЕКАРСТВО: Власница салона радила без одговарајуће стручне спреме

Фото Н. Фифић

Како је саопштено данас, на терет јој се ставља да је 24. априла прошле године, у Улици Кнеза Михаила 21а, у свом козметичком салону пружала услуге „антиејџ“ медицине за чије обављање није имала решење Министарства здравља Републике Србије. При том, како се наводи, салон није био уписан у регистар здравствених установа Агенције за привредне регистре, при чему није имала одговарајућу стручну спрему и није се придржавала услова прописаних актима Министарства здравља Републике Србије.

- Наведеног дана оштећеној А. А. иглом са шприцем у усне је убризгала хијалурон, због чега се оштећена побунила, јер је мислила да се третман ради апаратом „хијалурон пен“, како је то окривљена нудила путем „Инстаграма“, услед које интервенције су се оштећеној након одређеног времена изнад горње усне појавила испупчења, која је накнадно морала да санира - наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Током доказног поступка, тужилаштво је саслушало окривљену која је негирала извршење кривичног делa, те је испитало сведока оштећену, а предузете су и доказне радње претресања просторија које окривљена користи, те су прибављени и дописи Лекарске коморе Србије и Стоматолошке коморе Србије, којима је утврђено да окривљена није члан тих комора, као и да не поседује лиценцу за самосталан рад.

- Такође, прибављено је решење Агенције за привредне регистре, из ког произлази да је окривљена регистрована као предузетник Козметичког салона „Aleks beauty estetic studio“, док је фотографијама „Инстаграм“ налога „alex_beauty_studiio“ и „alex_studio“ утврђено да се на њима, између осталог, нуде услуге естетске медицине, као и хијалуронски филери иглом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)