ЉУБИО ДЕВОЈЧИЦУ, А ПРИЧАО ЈОЈ ДА СЕ ИГРАЈУ: Тужилаштво у Нишу тражи три године затвора за васпитача осумњиченог за недозвољене полне радње

Ј. Ћ.

11. 01. 2022. у 20:31

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни предлог против васпитача Дечјег културног центра у Нишу Владимира П. (64) и затражило најмање три године затвора због сумње да је извршио кривично дело недозвољене полне радње над петогодишњом девојчицом. Осим затворске казне, тужилаштво је затражило и да му се забрани обављање позива васпитача у одређеном периоду.

ЉУБИО ДЕВОЈЧИЦУ, А ПРИЧАО ЈОЈ ДА СЕ ИГРАЈУ: Тужилаштво у Нишу тражи три године затвора за васпитача осумњиченог за недозвољене полне радње

Фото Приватна архива

Његов бранилац изјавио је жалбу на решење Основног суда у Нишу којим је оптуженом васпитачу 6. јануара поново продужен притвор. Портпарол Основног суда у Нишу, Владимир Ракоњац то је и потврдио и додао да ће жалба бити прослеђена Вишем суду у Нишу на одлучивање.

После подизања оптужног предлога, Основни суд у Нишу је 30. децембра продужио притвор Владимиру П. за још 30 дана како не би поновио кривично дело, али је Виши суд у Нишу, одлучујући по жалби браниоца, 6. јануара укинуо то решење и вратио предмет Основном суду у Нишу на поновно одлучивање.

Овај Нишлија, који је пред пензијом, терети се да је кривично дело недозвољене полне радње у продуженом трајању починио злоупотребом положаја васпитача над дететом које су родитељи доводили у ову реномирану градску установу на једну од секција.

Према незваничним сазнањима, он је осумњичен да је девојчицу љубио, додиривао и њеном руком додиривао себе по гениталијама. Случај је откривен након што се девојчица поверила родитељима шта се догодило, а потом је све поновила и пред тимом стручних психолога и педагога, након чега је васпитач приведен и задржан. Након што је девојчица испричала шта јој је васпитач радио, на захтев полиције ангажован је Центар за социјални рад као орган старатељства. Стручњаци центра су обавили разговор са девојчицом, користећи методе и технике прилагођене за комуницирање са децом тог узраста, а све зарад давања мишљења о аутентичности сведочења детета.

НИЈЕ БИЛО ДРУГИХ ПРИЈАВА

ПОСЛЕ хапшења Владимира П. није било пријава других родитеља. Како је наш лист раније писао, васпитач је родитељима ове установе и раније био сумњив јер су деца препричавала да су се са "чика Владом играла непримерених игара". Најчешће је деци све представљао као игру, па она нису ни била свесна да раде нешто погрешно. Тек када је одјекнула вест о његовом хапшењу, многи родитељи су посумњали да су и њихова деца можда доживела непријатности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Полицајац из Вршца приведен на саслушање