ЗАКАЗАНО СУЂЕЊЕ ДИЈАНИ ХРКАЛОВИЋ: На оптуженичку клупу 2. марта

Н. Б.

11. 01. 2022. у 14:03

ДИЈАНИ Хркаловић, бившој државној секретарки МУП-а, заказано је суђење у Специјалном суду за 2. март, незванично сазнају "Новости".

ЗАКАЗАНО СУЂЕЊЕ ДИЈАНИ ХРКАЛОВИЋ: На оптуженичку клупу 2. марта

Фото: И. Маринковић

Пошто је против ње поднет оптужни предлог, неће бити одржано припремно рочиште, већ ће одмах почети суђење.

Подсећамо, Апелациони суд у Београду одбио је данас жалбе бранилаца бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић на решење којим јој је 24. децембра поново одређен притвор.

Овом одлуком потврђено је решење Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјалног суда), прецизирала је портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић.

Хркаловићева је два месеца била у притвору, до 10. децембра, када је пуштена да се брани са слободе, након што је тужилаштво за организовани криминал против ње поднело оптужни предлог суду.

На одлуку о укидању притвора жалило се тужилаштво, а Апелациони суд је усвојио жалбу и наложио да се тај предлог поново размотри, након чега јој је притвор поново одређен 24. децембра одлуком Специјалног суда и то због опасности од бекства.

За њене саоптуженике, бившег начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића тужилац је тражио годину дана затвора, а за бившег начелника Полицијске управе Нови Сад Милорада Шушњића две године затвора.

Хркаловићева се терети да је наложила начелнику Миленковићу да не поступи одмах по налозима судије за претходни поступак Вишег суда у Београду и надлежног заменика Вишег јавног тужиоца, који су тражили да им се достави аутоматска обрада мобилног телефона Вељка Беливука, у то време окривљеног за убиство Властимира Милошевица 30. јануара 2017. у Београду.

БОНУС ВИДЕО: ДАРКО ШАРИЋ - Од лисица до наногице

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Полицајац из Вршца приведен на саслушање