ЗА УБАДАЊЕ НОЖЕМ - СЕДАМ ГОДИНА: Апелација умањила казну Нишлији Ивици Микићу (33)

Ј. Ћ.

29. 12. 2021. у 20:03

Након што је Апелациони суд у Нишу преиначио казну Вишег суда, Ивица Микић (33), који је у граду на Нишави избо ножем момка бивше девојке Ненада Митровића из Београда, уместо на десет година и један месец, осуђен је на седам година затвора.

ЗА УБАДАЊЕ НОЖЕМ - СЕДАМ ГОДИНА: Апелација умањила казну Нишлији Ивици Микићу (33)

Фото архива

Он је оптужен да је 24. фебруара прошле године, после свађе и туче покушао да убије Митровића, наневши му три посекотине на руци и један убод у груди, поред срца. Инцидент се догодио у стану Александре П. Л. (43) у Улици Радних бригада у Нишу, са којом је Митровић живео, а која се повремено виђала и са Микићем.

- Имајући у виду да је пресудом Вишег суда оптужени Ивица Микић оглашен кривим за кривично дело убиство у покушају и осуђен на казну затвора у трајању од 10 година и један месец, одбрана је задовољна одлуком Апелациног суда, којом је усвојена жалба браниоца и пресуда преиначена у знатно мању од првостепене. Одбрана је уложила сва редовна правна средства и на тај начин успела да деценијску казну затвора умањи - каже Микићев адвокат Сандра Рајковић.

Како су "Новости" већ писале, после свађе Микић је Митровића ударио четири пута у лице, а затим извадио нож и нанео му три посекотине на левој надлактици и једном га ударио у груди, а када је пао на под шутирао га је и викао: "П... једна београдска". Затим је побегао, а Митровић је успео да оде до Клиничког центра, где му је пружена здравствена помоћ.

Микић је први Нишлија у чијем случају је примењено правило "три ударца" уведено новим Кривичним законом од 1. децембра 2019, којом се особи која је поновила насилно кривично дело изриче казна изнад половине распона прописане казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)